Nieuws Antwerpen Project voor Bouwbedrijf Floré in Mechelen

Project voor Bouwbedrijf Floré in Mechelen

Project voor Bouwbedrijf Floré in Mechelen

floréHet bouwbedrijf Floré uit Melsele kreeg de opdracht toegewezen voor de bouw van een nieuw sociaal centrum in Mechelen. Het gaat om een project waarbij een vernieuwde geïntegreerde werking gepland wordt tussen het lokaal dienstencentrum ‘De Schijf’ (Sociaal Huis) en het Wijkhuis Mechelen Noord (stad) met daarbij nog een polyvalente buurtzaal. De nieuwe kantoren van Woonpunt worden mee geïntegreerd maar vormen een autonoom gedeelte. In het gebouw wordt ook de kinder- en tienerwerking gehuisvest die reeds op de site aanwezig waren.

Het bouwbedrijf Floré is al vele jaren gespecialiseerd in de realisatie van openbare aanbestedingen. Het gaat dan zowel om de bouw van ziekenhuizen, projecten van sociale huisvesting, renovaties, appartementen en kantoren. Floré werd destijds opgezet in Brasschaat, verhuisde enkele jaren later naar Merksem en is sinds enkele tijd ingeplant in Melsele. Het bedrijf stelt zo’n 110 mensen tewerk.

Het doel van het samenwerkingsproject in Mechelen is niet alleen de realisatie van synergievoordelen en de realisatie van een meerwaarde op het vlak van investeringen en exploitatie voor elke partner, maar ook een meerwaarde te kunnen bieden voor de wijk door de bundeling en integratie van diensten van de partners op 1 locatie.

Het Sociaal Huis Mechelen investeert volop in wijkwerking met een ruim activiteitenaanbod voor en door de wijken. Het objectief ligt ook in het zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen van Mechelaars met een beginnende zorgbehoefte. Na de opening van lokaal dienstencentrum Den Abeel, is nu De Schijf aan de beurt. Het verouderde gebouw heeft zijn beste tijd gehad en dus zal het dienstencentrum onderdak krijgen in een mooi en praktisch ingericht nieuw gebouw op het Oud-Oefenplein, recht tegenover sporthal De Plaon.

De aannemer, het Bouwbedrijf Floré startte de bouwwerken van het nieuwe lokaal dienstencentrum De Schijf effectief op. Einde van de werken is voorzien in het tweede kwartaal van 2016. De kostprijs van het project is ingeschat op 4,2 miljoen euro. De stad Mechelen, Het Sociaal Huis en Woonpunt zullen elk ongeveer 30% financieren. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) staat in voor 10%.

Het Lokaal Dienstencentrum van het Sociaal Huis zal ook gesubsidieerd zijn door het Vlaams Infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden (VIPA). VIPA subsidieert onder de vorm van een jaarlijkse gebruikstoelage ongeveer 60% van de bouwkosten van het deel lokaal dienstencentrum.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.