Nieuws Antwerpen Projectontwikkelaar Group Bouwen levert Campus Dox af

Projectontwikkelaar Group Bouwen levert Campus Dox af

Projectontwikkelaar Group Bouwen levert Campus Dox af

bouwenNauwelijks één jaar nadat de Group Bouwen de nodige bouwvergunningen bijeengekregen had voor het nieuwe winkelcomplex langs de Antwerpsesteenweg zit de Campus Dox al helemaal vol. De supermarktketen Albert Heijn trok enkele weken geleden al duizenden nieuwsgieringen naar de site. Met de dierenvoedingszaak Maxi Zoo en de schoenenwinkel Avance heeft Lier er 4000 vierkante meter winkelplezier bij.

De Group Bouwen heeft zich in enkele jaren tijd opgewerkt tot een van de grote projectontwikkelaars uit de brede regio. Het bedrijf is gegroeid rond Patrick Bouwen die na enkele jaren in de immobiliënwereld vanuit Herenthout de hand zelf aan de ploeg sloeg en het bedrijf BPA opzette. Hij slaagde er meteen in om zijn onderneming te positioneren op een markt die al die jaren in volle expansie was. De Group Bouwen overkoepelt sindsdien niet alleen BPA maar ook verscheidene satellietvernootschappen. In 2006 werd een tweede kantoor geopend in Lier. Sindsdien werd de werkregio geleidelijk aan sterk uitgebreid. Het bedrijf bestrijkt de hele as Brussel-Antwerpen. Ook het personeelsbestand van het bedrijf groeide verder uit tot vandaag acht mensen.

“Wij hebben ondertussen al verscheidene mooie projecten op onze naam”, zegt Wim Heungens. “Vandaag zijn we nog aan het werk in Schaarbeek waar we tientallen appartementen opgetrokken hebben. We werken op een KMO-zone in Kontich en op een project in Merksem. Maar uiteraard zijn we vandaag biezonder trots op de Campus Dox die we in nauwelijks één jaar uitgebouwd hebben tot een heuse trekpleister voor Lier en de brede omgeving. Dat we in dit opzicht Albert Heijn binnen haalden vinden we echt sterk.”

Het succes van Albert Heijn in Lier is overigens onmiskenbaar: de winkel aan de Antwerpsesteenweg is vandaag de beste van alle vestigingen die de Nederlanders onderhand in België geopend hebben.

In de afgelopen dagen heeft de Group Bouwen ook het project Paft-site afgesloten. De voormalige speelgoedwinkel is inmiddels omgebouwd tot een modern complex waar C-Store geopend werd, een modezaak en Kvik-Keukens zich vestigde.

“Ons werk is af”, stelde Patrick Bouwen. “We zijn er gelukkig mee. Wij hebben het niet makkelijk gehad. Zowel voor de Dox- als de Paft-site heeft de stad Lier ons de socio-economische vergunning geweigerd. De enige beoordelaar of een project er kan komen is evenwel de consument. Dat zijn de Lierenaars zelf. En die hebben ons wèl gesteund. Wat de stad er ook moge over denken, ik ben ervan overtuigd dat deze ontwikkelingen wel goed zijn voor de binnenstad. Die twee vullen elkaar gewoon aan. Een de vele bezoekers aan onze twee winkelprojecten zullen uiteindelijk ook naar de binnenstad gaan om daar van het mooie centrum te genieten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer