Nieuws Antwerpen Projectontwikkelaar Triple Living koopt vastgoedprojecten van Land Invest Group

Projectontwikkelaar Triple Living koopt vastgoedprojecten van Land Invest Group

Projectontwikkelaar Triple Living koopt vastgoedprojecten van Land Invest Group

Projectontwikkelaar Triple Living koopt twee projecten aan van Land Invest Group: de sites Slachthuislaan en Tunnelplaats. Aan de slachthuislaan zijn vier woontorens gepland, aan de Tunnelplaats komt Lins Tower.

Rond de transactie is een principiëel akkoord bereikt. Triple Living is onder meer de ontwikkelaar achter Nieuw Zuid, een nieuwe wijk vlakbij het Antwerpse justitiepaleis waar niet alleen woningen voor particulieren worden gebouwd, maar sociale woningen, seniorenflats, studentenverblijven, kantoren, winkels en een park.

De Antwerpse projectontwikkelaar is geïnteresseerd in beide sites omwille van het potentieel op vlak van stadsontwikkeling. Volgens Triple Living sluiten beide projecten aan bij het DNA van het bedrijf.  “Wij bouwen graag levensvisies” zegt Sam De Maeyer, woordvoerder van Triple Living. “Buurten waar het aangenaam wonen, werken en leven is, en die we kunnen opwaarderen”. 

Projectontwikkelaar zegt oor te hebben voor protest buurtbewoners

In een persbericht zegt Triple Living dat het zijn volledige medewerking zal geven aan het voorontwerp van de Slachthuissite dat vandaag op tafel ligt. “Het zal van dichtbij opgevolgd worden door de stadsbouwmeester en intendant.” Tegen zowel het Slachthuisproject als tegen het project Tunnelplaats, was protest gerezen van omwonenden. “We staat open voor dialoog, zowel met de buurt als met andere betrokkenen” zegt Triple Living.

Zakenkrant De Tijd schreef dat het Antwerpse vastgoedbedrijf Land Invest Group, eigendom van Erik Van der Paal en zijn Nederlandse zakenpartner Marc Schaelinck dringend op zoek was naar extra geld. Zo zou het een totale schuld van 121 miljoen euro torsen, ofwel 80 procent van het balanstotaal. Land Invest raakte de jongste weken in het nieuws  nadat de nieuwssite Apache een filmpje had gepost waarin topman Erik Van der Paal op een verjaardagsfeest een groot deel van het Antwerpse schepencollege had ontvangen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen, Berchem
Antwerpen

Nieuwe lijst van 13 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 22 juli het faillissement van 13 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer