Nieuws Antwerpen Propenda schudt vastgoedsector wakker met artificiële intelligentie

Propenda schudt vastgoedsector wakker met artificiële intelligentie

Propenda schudt vastgoedsector wakker met artificiële intelligentie

ANTWERPEN – In de drukbezette vastgoedsector wil Propenda toch een verschil maken via artificiële intelligentie. De Antwerpse start-up maakt gebruik van algoritmes die de perfecte match tussen pand en koper in de hand werken.

Propenda wil het online verkoopproces binnen de vastgoedsector vereenvoudigen. Het maakt daarbij gebruik van een zoekmachine die duizenden professionals en particulieren samenbrengt. Op basis van het gebruikersgedrag geven de algoritmes advies op maat.

Sergej Dergatsjev, oprichter Propenda: “Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een eco-vriendelijke woning, dan krijg je deze op een vlot toegankelijke manier voorgesteld in een toegankelijke marktplaats. Op basis van gedrag, conversatie, voorkeuren en de ecologische betrokkenheid van elke gebruiker stelt onze slimme assistent net die panden voor waar je naar op zoek bent.”

Stilaan wordt ook een slimme chatbot geïmplementeerd die een deel van de taken van de vastgoedmakelaar overneemt. “De suggesties van onze online assistent zorgen ervoor dat je niet meer langs een makelaarskantoor moet of dient te snuisteren tussen honderden woningen. Je communiceert in je eigen bewoordingen, onze chatbot begrijpt dit en geeft een gepersonaliseerd aanbod.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.