Protime opende Duitse vestiging

protime

Het gaat hem vandaag al lang niet meer om enkel maar de gepresteerde werkuren. Wie vandaag tijdsregistratiesystemen laat installeren is het om een ruim systeem van personeelsmanagement te doen. Met pay roll berekeningen maar ook met carrièreplanning, talentmanagement, performance management, training, jobtracking enz.

Protime uit Aartselaar is als bedrijf effectief gegroeid uit de tijdsregistratie. Het bedrijf in de villa aan de Boomsesteenweg werd opgestart in 1995 door Peter s' Jongers en bouwde snel een heel eigen nichemarkt uit. Programmeur Piet Verstraete tekende van zijn kant de verdere ontwikkelingen van het systeem uit en ging daarbij heel ver. De vandaag bijeengebrachte stuurgetallen laten een bedrijf toe om zijn HR te oriënteren naar bepaalde objectieven toe. De geregistreerde data zijn een belangrijke tool voor het bedrijfsmanagement. De firma is ondertussen verhuisd naar een terrein wat verderop in Aartselaar.

Zeker omdat ook de bedrijven ondertussen zélf evolueren en de personeelsleden in bv. thuiswerk veel productiever kunnen zijn dan op kantoor of in de fabriek komt het erop aan de exacte waarde van dat kenniswerk te registeren. "Bedrijven moeten nu eenmaal productief zijn en dat moeten ze aan de hand van ingebrachte data ook kunnen vaststellen", zegt marketingdirecteur Karl Indigne van Protime. "Dat vraagt dus om geperfectioneerde HR-oplossingen die veel verder gaan dan de pure tijdsregistratie. Onze R&D-mensen in Aartselaar hebben de systemen al die jaren opgewaardeerd tot snelle software waardoor je toch een overzicht kunt krijgen over wie en waar aan het werk is, wie vakantie aangevraagd heeft, welke teams ter beschikking staan enz."

Protime heeft bovendien de internationalisering van de economie aangegrepen om ook in de onmiddellijke buurlanden eigen dochterondernemingen op te zetten. Eerst Nederland, Frankrijk en UK. Nu ook Duitsland. "HR is niet langer een puur lokale aangelegenheid" zegt gedelegeerd bestuurder Peter s'Jongers. "Organisaties willen data van alle vestigingen, waar ook ter wereld. Ze willen bovendien op groepsniveau professioneel advies over HR zoals "het nieuwe werken" en hoe dat in praktijk te brengen. Het moet ons als Protime toelaten om overal dezelfde service aan te' bieden als in onze thuismarkt."

De export tekent onderhand voor 40% van het omzetcijfer van Protime. "Wij draaien vandaag op 13 miljoen euro. We realiseerden jaar na jaar 12% groei", zegt Karl Indigne nog. De groep stelt 120 mensen tewerk.

Protime telt onder zijn klanten oa. Terbeke, Henrad, Crowne Plaza, ArcelorMittal, Ranstad, Sara Lee, Pfizer, Miele, Rover Woods enz. Het bedrijf heeft reeds 4000 systemen geïnstalleerd.