Nieuws Antwerpen Proviron basic chemicals verkocht aan Livia Group

Proviron basic chemicals verkocht aan Livia Group

Proviron basic chemicals verkocht aan Livia Group

provironHet chemisch bedrijf Proviron heeft haar onderafdeling Proviron Basic Chemicals (PBC), die gevestigd is in Oostende,  verkocht aan de Duitse industriële holding Livia Corporate Development uit München. Over de overnameprijs zijn geen mededelingen gedaan.

Proviron Basic Chemicals is een leidende speler in de Europese ftaalzuuranhydride-markt. Het bedrijf beschikt over unieke technologische capaciteiten om ftaalzuuranhydride en ftalaatesters te produceren. PBC behoort tot de top in zijn sector.

In de persmededeling wordt gezegd dat het bedrijf in de toekomst nog groeipotentieel heeft. PBC blijft verder actief op de Oostendse site in haar huidige vorm en met het huidige personeel.

“We geloven sterk in het groot potentieel van PBC en haar medewerkers. LIVIA zal voort bouwen op de sterke positie in de markt door het verbreden van verkoopsinspanningen en het aanboren van nieuwe markten”, zei Prof. Dr. Dr. Löw, oprichter en eigenaar van de LIVIA Group.

LIVIA Group is een industriële holding die investeert in een brede waaier van activiteiten, van ondernemingen tot onroerend goed, landbouw, groeimarkten, kunst en antiek.

Proviron is een chemisch bedrijf met hoofdkantoor in Hemiksen. De onderneming biedt fijnchemie-oplossingen aan voor toepassingen in onder meer kunststofadditieven (ftalaatvrije weekmakers), veevoederingrediënten, microalgen, enz. Provirons business units focussen op toekomstige uitdagingen zoals duurzaamheid, gezondheid en het milieu.

Proviron realiseert, na deze desinvestering, jaarlijks een omzet van 80 miljoen euro en telt 240 medewerkers die 500 klanten in 100 landen bedienen.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.