Nieuws Antwerpen Proviron Industries in het rood

Proviron Industries in het rood

Proviron Industries in het rood

provironronProviron Industries is in het rood gezakt. De producent van chemicaliën voor nichemarkten uit Hemiksem had verleden jaar zwaar te lijden “onder de zachte winter.” Een van de topproducten van Proviron is een ontijzingsmiddel voor bv. start- en landingsbanen. De afzet aan ontijzingsmiddelen viel door de relatief zachte temperaturen zwaar terug.

Met een verlies van 393.000 euro is het verliessaldo na overdracht van gecumuleerde verliezen volgens de gedeponeerde jaarrekening nu opgelopen tot 1,32 miljoen euro. De omzetcijfers zelf zijn gedaald van 14,7 miljoen euro naar 9,9 miljoen euro. Dat hoeft op zichzelf niet problematisch te zijn. Hemiksem mag toch hopen op hardere winters dan tot dusver…. Structureel lijken er geen problemen.

De directie van het bedrijf heeft hoe dan ook een stappenplan opgezet waarmee de rentabiliteit van het bedrijf kan verbeterd worden. Dat wordt ondertussen geïmplementeerd. Zo door veiliger te werken bv.

Proviron runt vandaag 22 productie-eenheden in drie vestigingen: Hemiksem, Oostende en Friendly (USA). Met een eigen verkoopskantoor in Hangzhou is Proviron ondertussen ook actief op de Chinese markt.

Proviron Industries is destijds opgezet door Leo Michiels. Het management is ondertussen overgenomen door zijn beide zonen Wim (gedelegeerd bestuurder) en Mark.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.