Nieuws Antwerpen Proximus verkoopt gebouw op de Meir

Proximus verkoopt gebouw op de Meir

Proximus verkoopt gebouw op de Meir

De telecomcentrale van Proximus op de Meir in Antwerpen verhuist naar een kleinere site. Het gebouw is verkocht door het vastgoedfiliaal van Proximus, ConnectImmo. Eind 2019  of ergens in 2020 kan het vrijkomen voor vastgoedontwikkeling. Proximus heeft daarover een akkoord met Belgische vastgoedinvesteerders. Op het gelijkvloers (kant Meir) komen handelszaken, de rest van het gebouw wordt een mix van kantoorruimte en appartementen.

Door de technologische evoluties worden grote centrales overbodig en kan Proximus ze vervangen door kleinere centrales. De centrale van Antwerpen is een zeer belangrijk en groot knooppunt in het Proximus netwerk. De sluiting is dan ook een arbeidsintensief proces, dat nauwe samenwerking vergt met andere operatoren de diensten van de Stad Antwerpen en externe aannemers.

Proximus en zijn vastgoedfiliaal ConnectImmo voeren dit soort operaties op veel plaatsen in het land uit. doen: de moderne en kleinere telecominstallaties worden in andere ruimtes ondergebracht, wat energie- en kostenbesparend is.

Proximus is een zogenaamde ‘historische’ telecomoperator die zijn oude installaties geleidelijk aan heeft vervangen door telkens nieuwe technologieën. Die zijn  veel compacter en verbruiken veel minder energie, de onderhoudskosten dalen fors, en vooral: Proximus kan veel sneller nieuwe diensten en toepassingen lanceren.

Deze operatie is zeer complex en vergt veel mankracht, maar Proximus wil een pioniersrol spelen in het uitbouwen van een hoogtechnologisch breedbandnetwerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.