Nieuws Antwerpen PSA Antwerp investeert in grootste kranen ter wereld

PSA Antwerp investeert in grootste kranen ter wereld

PSA Antwerp investeert in grootste kranen ter wereld

ANTWERPEN – In de Antwerpse haven zijn twee gloednieuwe recordkranen toegekomen. Ze zijn bestemd voor PSA Antwerp’s Noordzee Terminal. Deze twee containerkranen zijn de laatste in een serie van zes waarin PSA Antwerp de afgelopen twee jaar geïnvesteerd heeft.

Met een hijshoogte van 52 meter en een 70 meter lange giek behoren de nieuwe kranen tot de grootste ter wereld en zijn in staat om de laatste nieuwe mega containerschepen te behandelen. Bovendien hebben ze het hoogste hefvermogen van alle huidige containerkranen in België. Ze kunnen een schip van 26 rijen containers lossen.

De kranen werden in China gebouwd en volledig op maat van PSA Antwerp ontworpen. Om de kwaliteit te waarborgen werd de constructie van de kranen, die één jaar geduurd heeft, van dichtbij opgevolgd op de werf in Shangai door technische medewerkers van PSA Antwerp. Daar werden de kranen eveneens getest, technisch, maar ook operationeel door een kraanman die speciaal daarvoor naar Shanghai reisde. De kranen worden in hun geheel getransporteerd van China naar Antwerpen, om de on-site inbedrijfsname op de containerterminal tot een minimum te beperken.

Uitgebreid investeringsprogramma

De nieuwe kranen maken deel uit van een upgrading programma van de PSA Noordzee Terminal, dat al enige tijd bezig is. De kaaimuur van de containerterminal werd onlangs verdiept tot 17m en verlengd tot 1.225m. Met de levering van de twee nieuwe kranen, komt de totale kranenvloot op Noordzee Terminal op 14, waarvan 10 dual hoist.

Jan Van Mossevelde, Managing Director PSA Antwerp: “Dankzij deze uitbreidingen zijn we op onze Noordzee Terminal perfect in staat om meerdere megaschepen tegelijk te behandelen en zo tegemoet te komen aan de noden van de grote scheepvaartallianties.”

In Antwerpen is PSA actief in drie containerterminals en 1 breakbulk terminal. De containerterminals bevinden zich allemaal vóór de sluizen: Noordzee Terminal, Europa Terminal en de MSC PSA European Terminal. Deze drie terminals behandelen samen meer dan 80% van het totale Antwerpse containervolume. PSA stelt zo’n 3.900 personeelsleden tewerk in de Antwerpse haven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.