Nieuws Antwerpen PSA Antwerp werkt mee aan beveiliging containers

PSA Antwerp werkt mee aan beveiliging containers

PSA Antwerp werkt mee aan beveiliging containers

psaVerscheidene bedrijven gaan meewerken aan de betere beveiliging van de havenactiviteiten in Antwerpen. Ze gaan zich daartoe inschrijven op de “import services release module” waarbij containers door de klanten enkel opgehaald kunnen worden in een beveiligde omgeving. MSC Belgium gaf daartoe onlangs als eerste scheepsagent de voorzet. Het Antwerp Port Community System wil dit systeem nu ook havenbreed aanbieden.

De toenemende criminaliteit is problematisch aan het worden in de havens. Criminelen slagen er oa. in om containers in te pikken en de bestaande systemen te doorbreken. MSC Belgium nam daarom het initiatief om computersystemen in te schakelen en via een onafhankelijke partner, een expert in databeheer en datasecurity een beveiligde omgeving op te zetten. Klanten die een container willen ophalen moeten zich eerst aanmelden bij een portaalsite waar ze correct moeten op inloggen. Ze moeten zich daarbij uiteraard identificeren.

Bijkomend voordeel van het systeem is dat de klanten ook permanent een zicht kunnen krijgen op de status van hun container. Ze kunnen nagaan wat de inhoud is en waar de container zich op dat moment precies bevindt.

Niet alleen PSA Antwerpen heeft zich ondertussen voor 100% geëngageerd in het systeem. De grootste terminaloperator gaat er effectief vanuit dat veiligheid, efficiëncy en transparantie essentiële bouwstenen zijn van het havengebeuren.

Ondertussen heeft ook het Antwerpse Havenbedrijf zich achter het systeem gezet. Het Antwerp Port Communicty Systemn een samenwerkignsverband tussen het Havenbedrijf en Alfaport Antwerpen gaat het systeem in de toekomst havenbreed aanbieden. De voorbereiding daarvan zou nu in de eindfase zitten. Binnen afzienbare tijd zal de tech nologie als import services release module algemeen geImplementeerd kunnen worden. Verscheidene ondernemingen hebben ondertussen al bevestigd dat ze mee zullen aansluiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.