Nieuws Antwerpen PSA investeert fors in breakbulk terminal in Antwerpse haven

PSA investeert fors in breakbulk terminal in Antwerpse haven

PSA investeert fors in breakbulk terminal in Antwerpse haven

ANTWERPEN – Havengroep PSA investeert fors in zijn Breakbulk/Coil Terminal in de Antwerpse haven. Die krijgt er namelijk 6 nieuwe kranen bij, alsook op maat gemaakte grijparmen voor het behandelen van  staalrollen. “De investeringen in nieuw én bestaand behandelingsmateriaal, stellen ons in staat om breakbulk ladingen nog kwalitatiever, veiliger en efficiënter te behandelen”, vertelt Dennis Verbeeck, general manager van PSA Breakbulk.

PSA Groep is wereldwijd actief in 19 landen doorheen Azië, Europa en Amerika. In Antwerpen baat de bekende havengroep drie containerterminals uit: MPET aan het Deurganckdok, Noordzee Terminal en Europa Terminal. In de PSA Breakbulk/Coil terminal wordt dan weer stukgoed en staal behandeld.

De PSA Breakbulk/Coil terminal kocht zojuist vijf mobiele Liebherr havenkranen aan. Drie LHM 280 kranen met een hijscapaciteit van 83 ton, en twee LHM 550 kranen met een hijscapaciteit van 144 ton. Deze vijf kranen, die voordien geleased werden bij Liebherr, zijn nu integraal overgekocht door PSA.

Naast deze vijf kranen, nam PSA Breakbulk / Coil Terminal in mei 2020 ook nog een splinternieuwe mobiele Mantsinen 300 kraan in ontvangst. Dat is meteen de grootste mobiele hydraulische kraan in haar soort, met een hijscapaciteit van 85 ton.

Daarnaast investeerde PSA ook in op maat gemaakte grijparmen voor de behandeling van staalrollen. Zo moeten voortaan geen vorkliften meer gebruikt worden voor de behandeling van dit schadegevoelig goed. “Onze focus ligt op de meerwaardecreatie in staalbehandeling. De investeringen in nieuw én bestaand behandelingsmateriaal, stellen ons in staat om breakbulk ladingen nog kwalitatiever, veiliger en efficiënter te behandelen en zo tegemoet te komen aan de noden van onze klanten”, besluit Dennis Verbeeck, general manager van PSA Breakbulk.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.