Nieuws Antwerpen Q8 test parking-app in Antwerpen

Q8 test parking-app in Antwerpen

Q8 test parking-app in Antwerpen

ANTWERPEN – Q8 Belgium is samen met de internationale leider in parkeerinformatie Parknav begonnen aan de ontwikkeling van een parking-app. De Q8 parking finder toont in real-time vrije parkeerplaatsen op straat en past daarop de reisroute en geschatte reistijd aan. Momenteel wordt de app getest in Antwerpen, waar Q8 Belgium ook zijn hoofdkantoor heeft.

De app berekent de exacte, realistische reistijd van deur tot deur, inclusief de tijd die nodig is om te parkeren én verder op je bestemming te raken. Daarmee is die uniek in België. Aan de hand van een algoritme zoekt die delen van straten waar de kans op een vrije parkeerplaats het grootst is.

“Volgens internationale testen van Parknav in 255 Europese en Noord-Amerikaanse steden is dit voor 80% accuraat. En volgens onze eigen testen in Antwerpen zelfs 90%. Dit zorgt ervoor dat je 1,5 tot 3 keer sneller kan parkeren”, vertelt Edwin Van Walsum, mobility strategy coordinator bij Q8.

Mobiliteitsspeler

Met ruim 500 tankstations en als brandstofleverancier voor professionele eindverbruikers en resellers, is Q8 Belgium één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Maar het bedrijf voegt ook steeds meer brede mobiliteitsdiensten aan zijn aanbod toe. Zo werd eerder al een nieuwe pechhulp-service gelanceerd en werden stations voorzien van elektrische (snel)laadpalen. Naast de Q8 parking finder werkt Q8 ook aan een betaalapp om je parkeerplaats mobiel te betalen.

Wie binnen de Antwerpse Singel woont of werkt en er dus geregeld moet parkeren, kan de Q8 parking finder de komende maanden gratis testen. Deze is te downloaden in de Google Play store.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.