Nieuws Antwerpen Qarad vervoegt groeiend Quality by Design

Qarad vervoegt groeiend Quality by Design

Dirk Stynen (Qarad) en Bart Van Acker (QbD)

Qarad vervoegt groeiend Quality by Design

De Quality by Design (QbD) Group, de Belgische en internationale referentie op het vlak van consultancy voor de life sciences uit Wilrijk, versterkt zich met Qarad uit Geel. De 32 Qarad-medewerkers, die gespecialiseerd zijn in het domein van de in-vitrodiagnostiek (IVD), vervoegen het Quality by Design-team. Het afgelopen jaar vervoegden ook het Gentse Quercus Labo en het Lierse TRIUM Clinical Consulting de groep van ceo Bart Van Acker.

Met de komst van Qarad uit Geel verrijkt QbD zich met expertise op het vlak van Regulatory Affairs (RA) en Quality Assurance (QA) rond In Vitro Diagnostic Devices. De activiteiten van Qarad bestaan enerzijds uit consultancy rond CE Marking, Quality Systems en Risk Management en anderzijds uit Electronic Instructions for Use.

“Bij QbD zetten we al jaren heel hard in op deze ongelooflijk interessante en streng gereguleerde sector”, verklaart Bart Van Acker, ceo bij QbD. “IVD, een heel specifieke niche binnen de Medical Devices, was voor ons nog relatief onontgonnen terrein, dat we dankzij Qarad nu wel volledig kunnen coveren.”

“We zijn zelf ook heel blij met deze stap”, vult Dirk Stynen, oprichter van Qarad, aan. “QbD heeft heel wat expertise waar onze huidige klantportefeuille van zal profiteren en omgekeerd. Bovendien hebben we allebei een sterk internationaal netwerk, zelf zijn we aanwezig in België, Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, wat voor ons allebei een enorme troef is.”

Dankzij de overname beschikt Quality by Design nu wereldwijd over meer dan 430 consultants. Naast zijn hoofdkwartier in België heeft het ook kantoren in Nederland, Spanje, Frankrijk, Mexico, Colombia en de VS.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.