Nieuws Antwerpen QbD wil 15 extra specialisten aanwerven

QbD wil 15 extra specialisten aanwerven

QbD wil 15 extra specialisten aanwerven

qbdQbD wil verscheidene gekwalificeerde werknemers aanwerven. Het consultancybedrijf van Bart Van Acker zit in een versnelde groeifase en gaat ondertussen zelfs al internationaal. QbD (Quality by Design) adviseert bedrijven om de kwaliteitsrisico’s bij de productontwikkeling, de productie en de distributie onder controle te houden. Het gaat dan vooral om farmabedrijven, labo’s, ziekenhuizen, biotechnologische bedrijven en cosmetica-ondernemingen.

Bart Van Acker (34) werkte verscheidene jaren als bio-ingenieur in de consultancywereld vooraleer hij in 2011 in Kontich zijn eigen bedrijf opzette. QbD schoot geweldig sterk uit de startblokken en werkte in enkele maanden tijd een indrukwekkend grote klantenportefeuille bijeen. Vandaag stelt hij liefst 55 mensen tewerk.

Omdat de groeiperspectieven er onverminderd op duiden dat de orderportefeuille ook in de komende maanden goed gevuld zal blijven moet het personeelsbestand verder uitgebreid worden. “Wij zetten kwaliteitsbeheerssystemen op bij onze klanten of we proberen ze te verbeteren”, zegt Bart Van Acker. “Wij valideren procedures, processen en systemen. Wij kunnen onze klanten tevens begeleiden bij de overdracht van technologie aan derden.”

Tot het klantenbestand van QbD behoren ondernemingen zoals Janssen Pharmaceutica, Alcon, DSM, Genzyme, MSD, Thrombogenetics enz.

Om die groeiperspectieven waar te maken zoekt QbD op korte termijn naar bio- en industrieel ingenieurs, biomedische wetenschappers, apothekers, masters in de chemie, moleculaire biologen enz. Het gaat om zowat 15 man. “Wij zoeken mensen die het initiatief in handen kunnen nemen en dingen pragmatisch aanpakken”, zegt Elly De Bruyn. “Het gaat ons om gedreven collega’s met een gezonde klantenattitude.”

QbD heeft ondertussen al een eerste buitenlandse dochteronderneming opgezet in het Nederlandse Oss. Bart Van Acker steekt niet weg dat er nog meer initiatieven in het buitenland ontplooid zullen worden. Hij denkt daarbij in eerste instantie aan Spanje en Denemarken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.