Nieuws Antwerpen QR-codes van Antwerpse start-up bestrijden verspreiding coronavirus

QR-codes van Antwerpse start-up bestrijden verspreiding coronavirus

QR-codes van Antwerpse start-up bestrijden verspreiding coronavirus

ANTWERPEN/HERENTALS – Niet met een app of coronaspeurders, maar met behulp van QR-codes willen start-up Esoptra en keuringsbedrijf Vinçotte het coronavirus onder controle houden wanneer we terug naar kantoor mogen. Het QR-codesysteem, dat SAVISTAS gedoopt werd, kan met een simpele scan via de telefoon door elke Belgische werknemer direct gebruikt worden.  

SAVISTAS (Scoped Anonymous Viral Infection Tracing At Scale) kan, in tegenstelling tot veel corona-apps, zonder enige registratie of link met persoonsgegevens en zonder privacyrisico uitgevoerd worden. Daarom zet Vinçotte zijn schouders mee onder SAVITAS, dat Esoptra heeft ontwikkeld.

“SAVITAS is geen app, onze QR-codes kunnen op geen enkele manier gelinkt worden aan privacygevoelige gegevens en bedrijven kunnen op geen enkele manier data traceren of gebruiken. We maken geen gebruik van GPS-signalen, Bluetooth of andere data. We kunnen wel eenvoudig achteraf de gebruikers van de verschillende toestellen die dezelfde QR-code rond hetzelfde moment hebben gescand, informeren wanneer er een risico zou zijn”, zegt Alexander Carpentier, ceo van start-up Esoptra.

De externe diensten voor preventie en bescherming op het werk Mensura en Attentia en het kenniscentrum voor maatschappelijke veiligheid Vias stappen mee in het sociale project omwille van het vrijwillige en preventieve karakter. De Universiteit Antwerpen levert bovendien academische ondersteuning aan het initiatief. Een sterke multidisciplinaire adviesraad, met onder andere professor epidemiologie Dr. Pierre Van Damme, zal de wetenschappelijke, maatschappelijke en juridische krijtlijnen van het project uitzetten.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.