Nieuws Antwerpen Quad Industries moet het vooral van innovatie hebben

Quad Industries moet het vooral van innovatie hebben

Quad Industries moet het vooral van innovatie hebben

schakelQuad Industries zoekt dringend bijkomende R&D-specialisten. Het bedrijf uit Sint Niklaas heeft zich gespecialiseerd in de productie van bedieningspanelen en gebruikersinterfaces en zet alles op verdergaande innovatie. “Ons succes ligt vooral in het feit dat wij als producent samen met de klant een concept ontwikkelen”, zegt Arne Casteleyn.

Quad Industries is pakweg 25 jaar geleden opgezet door vader Dirk Casteleyn. Samen met zijn twee zonen, Arne en Ruben heeft hij ondertussen een indrukwekkend brede klantenbasis opgebouwd. De hoogtechnologische bedieningspanelen van Quad Industries worden vandaag ingebouwd in toepassingen van de luchtvaartindustrie, de voedingssector zowel als in landbouwvoertuigen, operatiekwartieren in hospitalen of zelfs in uiterst hygiënische aanraakschermen voor tandartsstoelen of interfaces die bestand moeten zijn tegen stof, hitte en vocht.

“Waar het ons om gaat is het feit dat wij als leverancier mee betrokken worden bij de opmaak van het eindproduct”, zegt Arne Casteleyn. “In die mate dat wij een oorspronkelijk concept in vele gevallen nog kunnen bijsturen, indien nodig.”

Het bedrijf uit Sint Niklaas tekende in 2013 voor een geconsolideerde omzet van zowat 5 miljoen euro. Dat was pakweg evenveel als het jaar ervoor. “Het gaat redelijk goed”, zegt Arne Casteleyn. “In die mate dat wij de overgang van klassieke schakelpanelen naar touch interfaces mee aansturen. Wij nemen daarbij als Quad Industries een unieke marktpositie in. In dit opzicht zien we effectief mooie marktopportuniteiten.”

In de Wase vestiging werken zo’n 25 mensen. “Wij doen er vooral aan ontwikkeling en planning. Wij bouwen er kleine series en prototypes. Ook de aankoop en de administratie wordt vanuit Sint Niklaas geleid. Grote series worden aangemaakt in onze vestiging in het Slovaakse Zilina.”

Ondertussen zijn de gevolgen van de crisis nog niet helemaal weggewerkt. “Wij onderkennen dat in de nervositeit van onze klanten. Ze willen de bestelling van vandaag morgen al geleverd zien tegen uiteraard de laagste prijs. De markt is effectief wel heel wispelturig. Wij kunnen niet ver meer vooruit zien. Hooguit drie maanden. Dat was vroeger toch wel anders. Maar wij doen het ondanks alles toch vrij behoorlijk. Onder meer ook in Duitsland, toch niet meteen een makkelijk land. Samen met drie Duitse partnerbedrijven prospecteert onze vader Dirk er actief op klanten en lukt daar nog in ook. Hij heeft er al flink wat langetermijnrelaties uitgebouwd.”

De slagkracht van Quad Industries? “Onze technologische innovatie en flexibiliteit. Die maken kennelijk toch wel indruk.” Quad Industries is klant aan huis bij oa. Barco, Newtec, Grammer EIA en Endress+Hausser.

Quad Industries is ondertussen dringend op zoek naar een R&D manager, een elektronic support engineer en een allround support aankoop en administratie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.