Nieuws Antwerpen Quality by Design vond Spaanse partner

Quality by Design vond Spaanse partner

Quality by Design vond Spaanse partner

bartjeGeneesmiddelen produceren is onderworpen aan de strengste voorschriften. Dit geldt net zo voor gezondheidsproducten of cosmetica. Het gespecialiseerde adviesbureau Quality by Design (QbD) uit Wilrijk heeft zich in dit opzicht opgewerkt tot een gerespecteerde partner voor farmabedrijven en ondernemingen uit de sector life sciences. In de samenwerking met het Spaanse QbD Pharmaceutical Services kan de Antwerpse onderneming haar netwerk nog sterk uitbreiden.

Met zijn jarenlange ervaring helpt QbD bedrijven bij de opzet en verbetering van kwaliteitsbeheer  en daarmee bij een optimale validatie van producten en processen. Hiervoor heeft QbD 75 specialisten op het gebied van validatie, technologieoverdracht en kwaliteitscontrole in dienst. Het bedrijf werkt vooral in België en Nederland, en mag zowel kleine, innovatieve bedrijven als invloedrijke, wereldwijde ondernemingen tot zijn clientèle rekenen. Klanten van QbD zijn onder andere Alcon, DSM, Genzyme, Heel Belgium, Janssen Pharmaceutica, Labo Wolfs, MSD, Multipharma, Pfizer, Pronails, UZA en Wase Werkplaats.

QbD heeft nu een samenwerkingsovereenkomst betekend met het Spaanse Qbd Pharmaceutical Services, een leverancier van gespecialiseerde oplossingen voor (bio)farmaceutische bedrijven. Dankzij de samenwerking kan  QbD de bedrijven in de Benelux vanaf nu het zogenaamde SMART QbD aanbieden  – de door QbD Pharmaceutical Services ontwikkelde quality by design-methodologie voor de ontwikkeling van behandelingen. Daarnaast breiden beide bedrijven met de samenwerking hun diensten uit binnen Europa en verenigen zij hun expertise.

Beide bedrijven ondersteunen klanten bij het controleren van kwaliteitsrisico’s tijdens productontwikkeling, productie en distributie, door hen te adviseren en te voorzien van de juiste kennis, vaardigheden en tools. Waar QbD Pharmaceutical Services met name werkt voor de (bio)farmaceutische sector, richt QbD zich naast farmacie en life sciences ook op de gezondheidszorg en cosmetica.

Alicia Tébar, CEO van QbD Pharmaceutical Services: “We zijn zeer blij met deze samenwerkingsovereenkomst. Bij QbD werken enkel bekwame, gemotiveerde mensen met de passie om bedrijven te helpen producten sneller en beter op de markt te brengen. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking waarbij we Europese klanten helpen voldoen aan de continu veranderende regels en processen.”

Bart van Acker, oprichter en managing director van Quality by Design: “De samenwerking met QbD Pharmaceutical Services is een geweldige stap voor QbD. We ondersteunen bedrijven in de Benelux al jaren bij hun kwaliteitsmanagementprocessen, en met een partner als deze breiden we onze diensten uit naar de rest van Europa. Dankzij de toevoeging van de Spaanse methodologie aan ons portfolio, waarmee we de eerste zijn in de Benelux, zijn we de enige speler op de markt die alle diensten aanbiedt onder één dak – van validatie en kwaliteitsmanagement, tot technologietransfers en quality by design-processen. Bovendien krijgen we met de contacten in Spanje ook toegang tot de Zuid-Amerikaanse markt die in volle expansie is.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.