Nieuws Antwerpen Quares koopt Century Center in Antwerpen

Quares koopt Century Center in Antwerpen

Quares koopt Century Center in Antwerpen

century centerDe vastgoedspecialist Quares heeft samen met een privé-investeerder het Century Center en de 219 bijhorende parkeerplaatsen nabij het Antwerpse Centraal Station in portefeuille genomen. DTZ trad op als makelaar. Het Century Center is een overdekt winkelpand dat strategisch goed gelegen is bij de Meir, de centrale winkelas van de Scheldestad. Het pand omvat 33 huurders waaronder merken als Kipling, Media Markt, Blokker, McDonald’s, Standaard Boekhandel en Bart Smit.

Quares ziet deze acquisitie als een interessante aanwinst met een sterk meerwaardepotentieel. Quares gaat er vanuit dat de geplande ondertunneling van de Frankrijklei en de recente heraanleg van de de Keyserlei hier mooie mogelijkheden opent. De de Keyserlei is een van de druktst bezochte winkelassen van Antwerpen.

Volgens Anneleen Desmyter van Quares is de overname van het Century Center “een heel belangrijke stap voor het bedrijf. Het is meteen ook onze grootste acquisitie tot op heden. We financieren die met de emissie van een obligatielening samen met bankleningen. Onder institutionele en private investeerders hebben producten in de retail de laatste jaren aan belang gewonnen. De vraag naar kwalitatieve investeringen in city shopping en high street retail vastgoed blijft hoog.”

De operatie werd mee op de rails gezet door DTZ dat met de transactie meteen ook zijn grootste deal op de Antwerpse markt voor de eerste helft van 2013 afgerond heeft. Thomas Willekens stelt van zijn kant “dat deze strategische aankoop de opwaartse groeitrend bevestigt in de stationsbuurt.”

Quares zal eveneens het beheer van het complex verzorgen en biedt de klanten in dit opzicht de SpotOn-formule aan. Daarbij worden op het vlak van beheerskosten vooral duurzaamheid en optimalisatie beoogd.

Quares is als vastgoedspecialist actief in de hele Benelux en opereert vanuit kantoren in Antwer;en, Mechelen, Sint Niklaas en Amsterdam. Het bedrijf werkt op vier kerncompetenties die als “wonen, beheren, beleggen en innoveren” mooie groeiperspectieven bieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer