Nieuws Antwerpen Quares neemt beheerportefeuille Colliers over

Quares neemt beheerportefeuille Colliers over

Quares neemt beheerportefeuille Colliers over

mechelenQuares heeft de beheertak overgenomen van de groep Colliers International. Quares was zelf al marktleider in het beheer van semi-industrieel en logistiek vastgoed en van parkmanagement. “Met die overname kunnen we onze positie nog aanzienlijk versterken”, zegt directeur Sonny Catelin.

Op de vastgoedmarkt in de brede Antwerps-Brusselse regio heeft Quares onderhand al een sterke reputatie opgebouwd. De groep is zowel actief als makelaar, als investeringsbedrijf en als innovatiespecialist. Het beheer van een grote portefeuille aan commerciële gebouwen was onderhand uitgebouwd tot een stevige vierde pijler onder de groep. Quares controleerde tot voor kort zelfs 2 miljoen vierkante meter aan industrieel vastgoed. Enkele tijd terug werd ook al Maes Factory overgenomen, een onafhankelijk adviesbureau in Facility en Build Management.

“Met de overname van de beheersportefeuille van Colliers International zetten wij nog een nieuwe grote stap vooruit”, zegt Sonny Catelin. “Wij groeien zeker met nog eens één derde aan beheerde oppervlakte. Het gaat voornamelijk om kantoren en winkelpanden, met klanten zoals KBC Verzekeringen, ING Lease, Aberdeen, De Vlier, QRS enz

Colliers International is een van de eerste wereldwijde commerciële vastgoedorganisaties, meer dan 30 jaar geleden opgericht als een netwerk van zelfstandige ondernemingen. Ondertussen is Colliers International ontwikkeld tot een organisatie van 522 kantoren en 12.300 medewerkers over de hele wereld. In België is EPMC of Colliers International sinds de begindagen de toonaangevende speler op de Antwerpse en Brusselse markt van industrieel, administratief en commercieel vastgoed, waarbij klanten worden ondersteund bij het huren, verkopen en beheren van vastgoed. Sinds mei van dit jaar heeft de raad van bestuur, bij monde van de nieuwe CEO, Frank Valkeneers, beslist om de focus te leggen op de oorspronkelijke core business, met name agency, corporate services, tenant representation en taxaties inzake bedrijfsmatig vastgoed.

Quares neemt de volledige beheertak van Colliers International over. Het gaat dan om de huidige klanten en de zes personeelsleden. Die werken nu nog vanuit de Antwerp Tower maar verhuizen binnen afzienbare tijd allicht naar het kantoor van Quares in Mechelen. Ze zullen er geïntegreerd worden in het team van Quares, waarbij ze deel zullen uitmaken van een sterk groeibedrijf. Quares op haar beurt verstevigt haar positie op de markt alsook haar expertise dankzij de kennis en ervaring van de nieuwe medewerkers.

Colliers International biedt zijn klanten op deze manier niet alleen continuïteit, maar ook de garantie op een kwaliteitsvol beheer van hun gebouwen.

Quares (Quality Real Estate Services) is een vastgoedspecialist die op de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt actief is. In België werkt Quares vanuit vier kerncompetenties: Wonen, Beheren, Beleggen en Innoveren. In haar kantoren te Antwerpen, Mechelen, Sint-Niklaas en Amsterdam worden er ca. 60 mensen tewerk gesteld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer