Nieuws Antwerpen Quares wil naar de beurs

Quares wil naar de beurs

Quares wil naar de beurs

Quares-Audi-A1-2044De Antwerpse vastgoedonderneming Quares wil een bevak lanceren die zich zou toespitsen op vastgoed in de retailsector. Het zou om een beursoperatie in de tweede helft van het jaar gaan. Bij Quares heet het voorlopig enkel “dat de operatie met een bevak bestudeerd wordt.”

Quares is als vastgoedbedrijf actief in de hele Benelux. De onderneming spitste zich tot nog toe vooral toe op de verkoop en de verhuur van residentieel vastgoed en nieuwbouwprojecten in het hogere marktsegment. Het bedrijf geeft ook advies over vastgoedinvesteringen en beheert eigen fondsen en fondsen van derden.

Sinds enkele tijd gaat de groep ook alternatieve paden bewandelen. Zo wordt er actief geïnvesteerd in studentenvastgoed. Verleden jaar werden 120 studentenkamers verkocht in Antwerpen.

Ook de markt van winkelpanden in centrumsteden lijkt een aantrekkelijke investering. Door de relatief hoge waardevastheid ligt dergelijk vastgoed stevig in de markt. Alleen kunnen particulieren uiteraard zelf geen winkelpanden kopen en moeten ze het initiatief laten aan vastgoedmaatschappijen zoals Intervest Retail en Retail Estates.

Of Quares effectief ook met een bevak in retailvastgoed naar de beurs gaat kon bij Quares zelf nog niet bevestigd worden. Een van de oprichters van het bedrijf, Freddy Hoorens houdt het erbij dat een beursoperatie “slechts een van pistes is die bestudeerd wordt. Zekerheid daarover is er zeker niet.”

Quares werd opgezet in 2006 en telt vandaag als groep 55 werknemers. Het bedrijf is in handen van de drie initiatiefnemers, Freddy Hoorens, Herman Du Bois en Anneleen Desmyter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.