Raf de Giraf stelt jonge kankerpatiëntjes op hun gemak

Het bedrijf Orfit Industries uit Wijnegem, gespecialiseerd in medische apparatuur, heeft een informatiepakket uitgewerkt  bestemd voor jonge kankerpatientjes.  Spilfiguur van het pakket is Raf de Giraf, een praatgraag knuffelbeest. Met behulp van de handpop Raf en een speels informatiepakket wordt het gemakkelijker om op een begrijpelijke manier vragen te beantwoorden die de jonge patiënt zich stelt en hem voor te bereiden op wat hem te wachten staat bij de behandeling.

Een eerste patiëntje in het UZ Brussel heeft inmiddels zo’n vrolijke Raf de Giraf box gekregen. Raf de Giraf

 

Kinderen met kanker hebben en goede kans op genezing maar de diagnose blijft een schok. Ouders en familie voelen zich vaak machteloos en het kind beseft dat er onaangename dingen op hem afkomen.

Orfit industries uit Wijnegen is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van immobilisatiemateriaal voor de bahandeling van kankerpatiënten. Het informatiepakket voor kinderen sluit daar naadloos bij aan en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Universitair Ziekenhuis Brussel. Jaarlijks krijgen daar een twintigtal patiëntjes een radiotherapiebehandeling tegen kanker.

Drukkerij Antilope uit Lier werkte mee aan het bijgevoegde doe-boekje bij het informatiekakket.  Met eenvoudige tekstjes en tekeningen in het boekje wordt uitgelegd hoe de behandeling zal verlopen.

Prof. Dr. Mark de Ridder, hoofd van de dienst radiotherapie van het UZ Brussel ziet als bijkomend voordeel dat het patientje rustiger wordt en zich beter kan ontspannen, met meer uitzicht op succes bij de behandeling.

Meer informatie op http://www.orfit.com