Nieuws Antwerpen Raf Swerts vormt 24 vestigingen EasyFit om tot HUPHUP

Raf Swerts vormt 24 vestigingen EasyFit om tot HUPHUP

Raf Swerts vormt 24 vestigingen EasyFit om tot HUPHUP

ZANDHOVEN – Ondernemer en kinesitherapeut Raf Swerts wil het HUPHUP concept op korte termijn uitrollen in België, Nederland en Luxemburg. 24 van de 35 EasyFit clubs in Vlaanderen worden daarvoor omgevormd tot HUPHUP. Dat heeft hij aangekondigd in de vestiging in Zandhoven.

Raf Swerts studeerde kinesitherapie en manuele therapie en was 15 jaar actief als kinesitherapeut. In 1995 richtte hij Fitness & Health op, zijn eerste fitness met toen al de nadruk op sporten om gezonder te worden. Fitness & Health werd later EasyFit om het gemakkelijke karakter van sporten in de kijker te zetten. De keten groeide uit tot 35 clubs in Vlaanderen.

100 centra tegen eind 2020

24 Vlaamse EasyFit clubs worden nu omgevormd tot HUPHUP centra. Nederland volgt in september dit jaar met 8 clubs. HUPHUP positioneert zich bewust buiten het fitnesscircuit en heeft de ambitie om eind 2020 een 100-tal coachcentra te runnen in de Benelux.

Kinesitherapeut Raf Swerts: “Met HUPHUP kan elke Belg eenvoudig, veilig en resultaatgericht aan de slag. We richten ons ook tot mensen die hun gezondheid opnieuw moeten opbouwen of met lichamelijke klachten kampen. Onze coaches begeleiden je vanuit een wetenschappelijk onderbouwde methodiek. De zogenaamde high intensity progressive training, waarbij je hartslag omhooggaat, is een veilige, progressieve, intensieve en doeltreffende manier om kracht op te bouwen. En dat is van levensbelang voor je spieren en je hart, zeker met onze zittende levensstijl.”

Wie wil starten, begint met een begeleidingstraject van 3 maanden. Resultaten worden wenselijk teruggekoppeld met de huisarts. HUPHUP werkt ook samen met een wetenschapsmanager, die regelmatig overlegt met artsen, universiteiten en patiëntenorganisaties, en de coaches in de sportclubs krijgen elke week les over anatomie, fysiologie en pathologie.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.