Nieuws Antwerpen Randstad Transport bezorgt chauffeurs vaste job

Randstad Transport bezorgt chauffeurs vaste job

Randstad Transport bezorgt chauffeurs vaste job

randstadHet beroep van vrachtwagenchauffeur is vandaag een heus knelpuntberoep geworden. Het uitzendbedrijf Randstad heeft daarom een eigen afdeling rond die job gebouwd. Die viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Liefst 50 kandidaten hebben dit jaar met de steun van Randstad transport een vaste job gevonden.

De regio Antwerpen is voor transportondernemingen uiteraard een heel aantrekkelijke markt. De onmiddellijke nabijheid van de haven zorgt voor extra veel werk. Alleen is het bijna hopeloos om goede chauffeurs te vinden. Randstad heeft zich toegespitst op die marktniche en heeft in de afgelopen 15 jaar al flink wat knowhow opgebouwd.

De gespecialiseerde kennis van de diverse soorten transport en de specifieke wetgeving en administratie rond de sector hebben Randstad een heel eigen marktpositie gegarandeerd. De transporteurs hebben een en ander best weten te waarderen, zegt Sara Van Waelderen. Randstad Transport gaat nu een stap verder en wil in de toekomst ook inzetten op andere soorten van dienstverlening. Het gaat dan om opleiding in vakbekwaamheid en de opleiding van nieuwe chauffeurs. Het HR-bedrijf gaat daartoe eigen consultants inzetten. Bovendien wordt er een partnership opgezet met de VAB-rijscholen.

Randstad breidt zijn totaalaanbod ook verder uit en wil ook logistiek personeel, transportplanners en maritieme bedienden in de markt zetten. Voor het opleiden van logistieke bedienden werkt Randstad voortaan samen met Portilog, dé referentie in havengebonden en logistieke opleidingen voor bedienden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.