Nieuws Antwerpen Raposa klaar voor de volgende stap

Raposa klaar voor de volgende stap

Raposa klaar voor de volgende stap

raposaIedereen zal het wel al eens meemaken. Dat je je softwareleverancier als klant moet bijbetalen voor de problemen die ontstaan zijn door slecht geschreven software. Eric De Vos van Raposa stapte in dit opzicht als hoofdboekhouder van Bocimar totaal gefrusteerd over naar het softwarebedrijf Real Software. Toen Real Sofware in 2004 in de problemen kwam nam hij het initiatief in eigen handen om met zijn team van key mensen een eigen bedrijf op te zetten.

Klanten krijgen vaak veel te weinig ondersteuning van hun softwareleveranciers. Raposa zou dat anders doen. Dat stond bij voorbaat vast. De voorbije tien jaar heeft Raposa zich in Borsbeek in dit opzicht volledig toegespitst op het ontwikkelen van RACS, een analytisch-budgettair financieel management systeem dat opent staat voor een onbeperkt aantal entiteiten en met een volledige transparantie. RACS omvat als softwaresuite volledige modules voor algemene boekhouding, aankoop- en voorraadbeheer, projectmanagement en automatische factuurverwerking en ondersteunt de sponsor-klanten, die voldoende vertrouwen hadden in de expertise van het team om de ontwikkeling mee te financieren. Het systeem beschikt zelfs over een ingebouwde consolidatierapportering. Precies omdat RACS gebouwd is op de expertise van ervaren accountants is de dynamische systeemtechnologie een echte droom voor financiële managers.

“Vandaag ben ik een gelukkig man, ” zegt Eric De Vos. “ RACS voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en Raposa heeft alleen maar tevreden klanten die om deze reden een beroep op ons blijven doen voor de ontwikkeling van nieuwe modules. Deze klanten zijn trouwens niet de minste. We tellen verschillende internationale klanten die ieder de wereldtop uitmaken in hun sector zoals CMB, Exmar, Euroports en TUI (Jetair) maar ook kleinere lokale spelers zoals OCMW/ zorgbedrijf Roeselare, de Vrije Universiteit van Brussel, Ambrogio, Montea enz.e

“Wanneer ik hier twee maanden geleden begon te werken, besefte ik nog niet ten volle het aanwezige potentieel”, zegt Eric Goossens. Eric Goossens was door Eric De Vos gevraagd om Sales Manager te worden bij Raposa omdat hij ervan overtuigd was dat Eric Goossens voldoende kennis en ervaring in business development in zich had om met Raposa de stap naar een snellere groei te kunnen zetten.” “Vandaag weet ik dat alles aanwezig is om een succesverhaal te schrijven: een zeer goed product, een zeer competent team van senior specialisten die klantentevredenheid hoog in het vaandel dragen en een mooie verzameling van internationale tevreden klanten die stuk voor stuk als referentie willen dienen. Het is volgens mij dus enkel kwestie om dit mooie verhaal bekend te maken bij potentiële klanten want het verkoopt zichzelf.”

Bij Raposa werken vandaag 10 man. De firma is voor 100% in handen van Eric De Vos.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.