Nieuws Antwerpen RealDolmen doet 9% beter

RealDolmen doet 9% beter

RealDolmen doet 9% beter

realdolmenHet informaticabedrijf RealDolmen werkt verder aan zijn terugkeer. Tijdens het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2014/2015  werd een omzet gerealiseerd van 60 miljoen euro, dit is 9% meer dan tijdens diezelfde periode van het vorige boekjaar. RealDolmen is destijds opgezet uit een fusie van het noodlijdende Real Software (Kontich) en Dolmen uit de groep van Colruyt (Halle).

Het is vooral de divisie Producten die het voor RealDolmen uitstekend doet. Daar werd een omzetstijging van ineens 31% gerealiseerd. Het gaat dan vooral om producten voor datacenters en workplaces. Algemeen directeur Marc De Keersmaecker merkt daarbij aan dat in dit opzicht de resultaten van het grote infrastructuurcontract met de Vlaamse overheid in die cijfers nog niet verwerkt zijn. Die zullen pas een uitwerking hebben tijdens het volgende boekjaar.

De divisie diensten daarentegen toont gemengde resultaten. De levering van infrastructuurdiensten staat onder druk, de verkoop van de ziekenhuisoplossing (Hospital AX) en de archiveringsoplossingen (AOFXDM) doen het dan wél goed.

Voor de eerste drie kwartalen van het lopende boekjaar 2014/2015 is het omzetcijfer met 4,2% gestegen tot 163 miljoen euro.

RealDolmen is vandaag een onafhankelijke singlesourceleverancier van ICT-diensten en een kennisbedrijf dat zowat 1600 personeelsleden tewerkstelt in zijn twee grote vestigingen in Kontich en Halle en in een aantal kleinere dochterbedrijven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.