Nieuws Antwerpen RealDolmen probeert er weer bovenop te geraken

RealDolmen probeert er weer bovenop te geraken

RealDolmen probeert er weer bovenop te geraken

realdolmenRealDolmen vecht om weer boven water te komen. Tijdens het boekjaar 2013/2014 werd een groei gerealiseerd van 1,8%. Vooral de divisie Infrastructure Products deed het relatief goed. RealDolmen gaat overigens voor het eerst sinds lang zelfs 1,5 miljoen euro reserveren voor een dividend.

De expansieve jaren van Real Software en Dolmen liggen al lang in het verleden maar het fusiebedrijf RealDolmen probeert er weer bovenop te komen. Vooral het tweede halfjaar was  beter dan het eerste, is ook in Kontich vastgesteld. De financiële parameters blijven evenwel onder druk staan. Dit komt vooral omdat de eerste helft van het gebroken boekjaar relatief zwak was. De winstmarge daalde daardoor van 5,4 naar 3,8%. De nettowinst verschrompelde van 9,6 miljoen naar 3,8 miljoen euro. De cijfers zijn overigens voor een stuk vertekend door de verkoop van een Franse dochteronderneming;

In een algemene commentaar stelde Marc De Keersmaecker, de algemeen directeur daarom dat
“de verbeterde prestatie tijdens de tweede helft van het boekjaar duidelijk de zwakke start in het begin van het jaar niet goedgemaakt heeft. Dit tweede halfjaar vertoonde wel enkele positieve tekenen: Application Services Business is op de goede weg en de Business Solutions activiteiten boeken vooruitgang en genereren voor het eerst dit halfjaar positieve marges. Het segment Infrastructure Products groeide goed, ondanks de sterke druk op de marges. Toch waren de resultaten van Infrastructure Services zwak en had het herstel krachtiger moeten zijn. Daarom moeten we  bijkomende optimaliseringsmaatregelen treffen om de verkoop een boost te geven, onze efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd onze kosten te verminderen.”

RealDolmen profileert zichzelf als een aanbieder van onafhankelijke single source ICT-oplossingen. De groep stelt zo’n 1250 mensen te werk.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.