Nieuws Antwerpen RealDolmen verkoopt vooral meer diensten

RealDolmen verkoopt vooral meer diensten

RealDolmen verkoopt vooral meer diensten

marcdekeersmaeckerRealDolmen staat even onder druk. Na de succesvolle herstructurering van de afgelopen jaren lijkt het IT-bedrijf meegesleurd te worden door de economische crisis. De nieuwe algemeen directeur, Marc De Keersmaecker is er evenwel van overtuigd dat de groep vanaf 2014 weer met winst zal uitpakken.

RealDolmen is enkele jaren terug opgezet uit het toen nog noodlijdende Real Software (Kontich) en Dolmen, de IT-divisie van Colruyt (Halle). De nieuwe entiteit had het even moeilijk maar was er na verloop van tijd toch in geslaagd om zich te herpositioneren. Het plotse ontslag van topman Bsruno Segers zorgde even voor onzekerheid maar sinds het aantreden van Marc De Keersmaecker lijken de dingenw weer onder controle.

Dit neemt niet weg dat de financiële resultaten voor het afgelopen boekjaar 2012/2013 vrij slecht waren. Dat geeft De Keersmaecker overigens zelf toe: “de resultaten zijn inderdaad niet goed, zelfs gezien in functie van de moeilijke economische omstandigheden. Wij moeten 2012 dan ook veeleer zien als een overgangsjaar.”

Real Dolmen incasseerde in 2012/2013 een verlies van liefst 14 miljoen euro. De omzet daalde met 8% tot 237 miljoen euro. Vooral de verkoop van hardware stond onder druk. De omzet daalde met liefst 20% tot 65 miljoen euro. De diensten deden het anderzijds flink beter. De divisie Business Solutions zag de verkoop met 11% aangroeien tot 40 miljoen euro. Daardoor evolueert RealDolmen effectief steeds meer in de richting van een dienstenbedrijf.

De Keersmaecker heeft er anderzijds alle vertrouwen in dat het bedrijf de turnaround zal waar maken. Hij baseert zich daarbij op het feit dat de organisatie helemaal geherstructureerd werd, de onderneming haar posities versterkt in Wallonië en het feit dat een aantal nieuwe oplossingen klaar zijn voor een roll-out. “Bovendien hebben wij onze kostenstructuur geoptimaliseerd en is opnze financiële positie verbeterd in het feit dat wij slechts een heel beperkt aantal schulden hebben. Daarom willen wij onze winsdtgegvendheid volgend jaar terug brengen naar een normaal niveau. Ook al vormen de voorspelde algemene marktomstandigheden een uitdaging.”

RealDolmen wordt ondertussen door het onderzoeksbureau Whitelane als onafhankelijke singlesourceleverancier van ICT-oplossingen en als kennisbedrijf bij de top drie outsourcingbeddrijven van België gerangschikt. De groep stelt vandaag 1600 mensen tewerk en bedient meer dan 1000 klanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.