Nieuws Antwerpen Receptel zorgt voor vlot onthaal

Receptel zorgt voor vlot onthaal

Receptel zorgt voor vlot onthaal

receptieDe onthaalmedewerker is veelal het eerste contact van een potentiële klant met het bedrijf. Dat moet dus goed zitten. Dat moet goed lopen. De receptioniste zorgt ervoor dat de klant zich perfect opgevangen voelt en meteen ook vertrouwen heeft in het bedrijf. Receptel heeft van het aansturen van de receptie een eigen nichemarkt gemaakt. “Mensen kunnen effectief het verschil maken,” stelt Isabel Hamel van het bedrijf.

Receptel is een dochter van het uitzendbedrijf USG People en het merk Unique. Het bedrijf wordt aangestuurd vanuit de Frankrijklei in Antwerpen en heeft inmiddels zo’n 300 professionele onthaalmedewerkers gepositioneerd in pakweg 200 verschillende bedrijven. Onder hen Barco, Kinepolis, Ici Paris Ixelles, Fortis enz. Receptel zelf draait op 12 medewerkers.

“We bedienen vanuit Antwerpen de hele Belgische markt”, zegt Isabel Hamel die als business unit manager het bedrijf doelgericht op professionele onthaaldiensten oriënteert. Het gaat dan zowel om de recrutering van de geschikte mensen, de inrichting en de organisatie van het onthaal, de begeleiding, de motivatie van de mensen en de eventuele bijsturing. Receptel is al meer dan 15 jaar actief op de markt. Het bedrijf kleedt de receptie van zijn klanten desnoods in met geschikte designmeubelen, een Nespresso coffee corner en het communicatiesysteem van Proxyclick. Alles in functie van de voldoening van de klant.

“Het gaat erom dat wij onze klanten een garantie kunnen bieden op de continuïteit van het receptiegebeuren. Kijk eens, zo’n onthaaldienst zit structureel binnen het bedrijf veelal niet erg duidelijk. De plaats van de receptie binnen het organigram is niet scherp afgelijnd. Ook al is het zeker naar de klanten toe een heel belangrijk gegeven. Wij willen die doelgerichte aanpak van onze klant overnemen en ervoor zorgen dat de onthaaldienst de klok rond perfect blijft draaien.”

Isabel Hamel belandde via Tempo Team in de interimwereld. Ze schoof in 2003 door naar Unique en USG People. 2013 was alvast een goed jaar. “We hebben zo’n 10 miljoen euro omzet bijeengewerkt. Ik wil op die lijn doorgaan en onze expansie dit jaar onverminderd verder zetten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.