Nieuws Antwerpen Rechtopstaand werken aan bureau is gezonder

Rechtopstaand werken aan bureau is gezonder

Rechtopstaand werken aan bureau is gezonder

bureautjeDe Antwerpse uitgever Ballon Media engageert zich in het project van de start-up Jaswig. Het Gentse bedrijfje gaat op grote schaal zogenaamde standing desks produceren. Het gaat erom dat we te lang zittend werken en dat een en ander schadelijk is voor de gezondheid. Rechtstaand werken is alvast veel beter.

Jaswig heeft voor zijn project een crowdfunding opgezet waarop meteen enthousiast gereageerd werd. Onder de bedrijven die een participatie nemen in het concept met de standing desks is alvast Ballon Media. “Als uitgever van strips en kinderboeken promoten wij actief leren en spelen,” stelt Alexis Dragonetti. “Onze filosofie leunt dan ook dicht aan tegen deze van Jaswig. Wij zoeken naar een gezonde en aangename manier om leren leuk te maken.”

Om het engagement om te zetten in daden heeft Ballon Media meteen ook enkele standing desks aangekocht voor zijn hoofdzetel in Antwerpen.

Bij Jaswig houdt men het erbij dat standing desks voor een betere lichaamshouding zorgen. “De spieren worden de hele dag aangesproken en er worden meer calorieën verbrand. Bovendien zorgt rechtopstaand werken voor een betere bloeddoorstroming en zuurstofverspreiding, wat de hersenen stimuleert en zowel de concentratie ten goede komt als de resultaten verbetert,” stelt Henri Verhenghe van Jaswig.

Foto: Alexis Dragonetti en Henri Verhenghe voor een standing desk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.