Nieuws Antwerpen Recordaantal omgevingsvergunningen in 2019

Recordaantal omgevingsvergunningen in 2019

Recordaantal omgevingsvergunningen in 2019

ANTWERPEN – Nog nooit kwamen er bij de provincie Antwerpen zoveel aanvragen voor omgevingsvergunningen binnen dan in 2019. De deputatie besliste over meer dan 750 aanvragen van kleine en grote bedrijven uit allerlei sectoren, wat een stijging is van 25%. Het merendeel betreft vergunningsaanvragen klasse 1, wat betreft hinderlijke bedrijfsactiviteiten.

Er waren verschillende aanvragen, zoals een vergunning voor windturbines tot een herstelproject van een riviervallei, de bouw van industriële installaties en gebouwen of de aanleg van fietsostrades. Daarbij neemt ook de technologische complexiteit van de dossiers toe.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Omgevingsvergunningen: “We beschouwen het als een van onze kerntaken om te blijven waken over een gezond evenwicht tussen economie en ecologie. We willen zowel meebouwen aan een duurzame, innovatieve bedrijfsvoering als de bescherming van ons leefmilieu.”

Sinds 2017 hebben kleine en grote bedrijven voor tal van activiteiten maar één (omgevings)vergunning meer nodig. De provincie Antwerpen zet daarom sterk in op een efficiënte, robuuste en kwaliteitsvolle vergunningsverlening. “Het lag voor de hand dat de provincie, die vroeger alleen de milieu- en natuurvergunningen uitreikte, het een pak drukker zou krijgen. De provincie heeft daarom geïnvesteerd in mensen en middelen met het oog op een efficiënte vergunningverlening. In 2019 is het team uitgebreid met twee experten om de stijgende aanvragen kwaliteitsvol te behandelen.”

Bij 65% van de aanvragen in 2019 won de deputatie het advies in van de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC). Om een integrale aanpak te borgen, brengt de POVC de expertise van ingenieurs, wetenschappers en andere deskundigen in allerlei thema’s en domeinen rond de tafel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.