Nieuws Antwerpen Recordaantal start-ups komt pitchen bij Start it @KBC

Recordaantal start-ups komt pitchen bij Start it @KBC

Recordaantal start-ups komt pitchen bij Start it @KBC

ANTWERPEN – Start it @KBC verwelkomt 65 nieuwe start-ups in haar community. “De drang om te ondernemen blijft zelfs vandaag bijzonder groot”, merkt Lode Uytterschaut, oprichter en ceo van Start it @KBC. “De honger bij al die start-ups is hoopgevend in deze moeilijke, onzekere economische tijden.”

Start it @KBC bestaat sinds 2014 en was aan zijn 19e pitch wave toe. 180 start-ups kwamen hun idee digitaal pitchen en probeerden langs digitale weg de jury warm te maken. Nooit eerder stelden zoveel start-ups zich kandidaat om deel uit te maken van de accelerator.

De tweedaagse pitch wave verliep volledig digitaal. Een primeur voor Start it @KBC. De founders probeerden de jury vanachter hun computer te overtuigen, ook de beraadslaging van de jury nadien gebeurde online. “Het was nooit een optie voor ons om de pitchdagen uit te stellen”, benadrukt Lode Uytterschaut. “Ons motto is Business as Unusual, en dat geldt vandaag meer dan ooit. We gaan iedereen met ondernemingszin hard nodig hebben. Ook al is het noodgedwongen even digitaal, we willen de ondersteuning die we aan start-ups bieden verder opdrijven.”

Antwerpse hub

Start it @KBC is de enige accelerator die geen aandelen neemt in de start-ups, en ook geen lidgeld of andere verplichtingen oplegt. De laatste jaren heeft de accelerator bovendien een sterk internationaal netwerk uitgebouwd. Start-ups kunnen over de hele wereld beroep doen op mentoren, co-working hubs en expertise binnen het Global Accelerator Network. De start-ups van Start it @KBC haalden samen al meer dan 200 miljoen euro kapitaal op en realiseerden een omzet van ruim 150 miljoen euro.

In de Antwerpse hub gaan volgende start-ups aan de slag: AMBLE, c@r, Ask Attis, ComplianceBoard, Data Factory, Diooor, L’ARIN, Laundrio, RTLOC, Streamside, Streetwaves, Toolsquare, en Trevor Motorcycles.

“We kunnen beroep doen op het uitgebreid netwerk aan expertise binnen de accelerator, en we krijgen toegang tot connecties om onze start-up te helpen groeien. Start it @KBC onderscheidt zich door de no strings attached aanpak. Die beperkt ons ook niet in de toekomstige mogelijkheden en verplichtingen rond kapitaal ophalen. Ook de leuke – en binnenkort vernieuwde – co-working is een pluspunt”, zeggen Maxim Christiaen en Peter Michiels van Laundrio, de eerste online wasserij van België.

“Start it @KBC heeft de ideale mix van diensten die elke start-up nodig heeft, ongeacht in welke fase ze zitten. De mentoren, met elk hun expertise en kennis in een specifieke segment, versterken dat aanbod”, aldus Guy Van Looveren van Ask Attis, een app met AI technologie waarmee tuiniers met een eenvoudige smartphone-foto ziektes en ongediertes kunnen herkennen op gewassen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.