Nieuws Antwerpen Recyclage-oven Umicore kan eerlang weer opstarten

Recyclage-oven Umicore kan eerlang weer opstarten

Recyclage-oven Umicore kan eerlang weer opstarten

ovenDe tijdelijke stillegging van de recyclage-oven in Hoboken heeft de verdere groei van de materialengroep Umicore niet afgeremd. Umicore wil de capaciteit van de oven met 40% verhogen. De werken moeten tegen het eind van de zomer af zijn.

De materialengroep Umicore heeft een uitstekend eerste halfjaar achter de rug. De inkomsten stegen met 12% tot 1,3 miljard euro, het bedrijfsresultaat klom 24% hoger tot 171 miljoen euro. Onder de streep bleef er een nettowinst over van 131 miljoen euro (+38%).

Die cijfers zijn indrukwekkend goed. Vooral omdat ze zonder de inbreng van het traditionele goudhaantje van de groep, de recyclage-oven van Hoboken gerealiseerd werden. Hoboken brengt normaal extra goede resultaten aan voor de groep. De recyclage-oven die al verscheidene jaren naeen een uitstekend rendement gaf ligt immers al een paar weken stil voor werken. Umicore wil de capaciteit van de oven met 40% verhogen. In de oven wordt allerhande scrap gesmolten tot basis grondstoffen. De ingebrachte technologie is revolutionair nieuw.

Indien alles verder volgens plan verloopt moeten de werken tegen het einde van de zomer kunnen afgerond worden. De heropstart van de oven is dan ingepland voor de maand oktober.

Op basis van de halfjaarresultaten handhaaft het management van Umicore zijn prognoses voor het bedrijfsresultaat van het lopende jaar “binnen de top van een eerder vooropgezette vork van 310 tot 340 miljoen euro.” Vooral de activiteiten op het vlak van katalysatoren en energietechnologie lopen uitstekend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.