Nieuws Antwerpen Red Star Forwarding werkt voor nichemarkten

Red Star Forwarding werkt voor nichemarkten

Red Star Forwarding werkt voor nichemarkten

guido dyckmansAntwerpen telt zo’n 300 expediteurs. De concurrentie is moordend. Red Star Forwarding & Logistics is er niettemin in geslaagd om zich een heel eigen marktpositie af te dwingen. Guido Dyckmans zoekt het vooral in gespecialiseerde niche-activiteiten, opdrachten “die andere bedrijven niet aandurven.”

Guido Dyckmans en zijn collega’s hebben vele jaren ervaring in de expeditiewereld. Ze wisten daarom best waarop ze konden terugvallen toen ze in 2011 met z’n vieren Red Star Forwarding & Logistics oprichtten. Hoofdaandeelhouder Verkooijen uit Hoogstraten was overigens al die jaren een grote logistieke speler.

“Wij hebben ons sinds het begin doelgericht naar complexe sectoren georiënteerd”, zegt Guido Dyckmans. “Wij hebben daartoe veelal speciale vergunningen moeten aanvragen. Zoals voor wapentransporten en het vervoer van gevaarlijke verpakte goederen. We hebben bovendien licenties voor voedingsproducten zoals droge of bevroren levensmiddelen, voedingssupplementen en zuivel.”

Ze zijn ondertussen met z’n zessen en draaien voluit. Vooral hun wapentransporten springen er vanzelfsprekend wel even tussenuit. “Ik had in een vorig leven nogal wat contacten in die kringen. Ik heb oa. jarenlang voor Atramef gewerkt, het bedrijf is ondertussen ter ziele gegaan. Wij werken in dit opzicht inderdaad veelal voor de Waalse wapenindustrie; De FN’s en de Cockerill Défenses van deze wereld. Ook rollend materieel dus. En munitie.”

Maar ook voedingsproducten. Nogal wat producenten uit Frankrijk en Spanje doen bij voorkeur een beroep op de haven van Antwerpen omdat de ladingen er vlot gekeurd en verhandeld worden.

Het transport van plastics gebeurt veelal in samenwerking met de Groep Verkooijen die daartoe over de nodige faciliteiten geschikt zoals een silo voor de opslag van granulaat en poeders.

“Onze kracht ligt vooral in het feit dat wij met z’n allen heel erg polyvalent zijn. Iedereen werkt zelfstandig en pro-actief met een snelle toegang tot alle dossiers en de subcontrators. Wij halen daar heel veel toegevoegde waarde uit en meteen ook rendement.”

De opstart van het bedrijf is alvast geslaagd. In de komende maanden gaan ze bij Red Star Forwarding &  Logistics voor groei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.