Nieuws Antwerpen Rederij Cobelfret investeert in modehuizen

Rederij Cobelfret investeert in modehuizen

Rederij Cobelfret investeert in modehuizen

cobelDe rederij CLdN Cobelfret van de Antwerpse familie Cigrang is aan een doelgerichte diversificatie toe. Het bedrijf investeert in specifieke nichemarkten. Daaronder de modesector. In dit opzicht werd een participatie genomen in het modehuis van de Chinese ontwerper Yang Li. Enkele tijd terug kreeg het bedrijf ook het Amerikaanse label Band of Outsiders in handen.

CLdN Cobelfret
is in vele opzichten een buitenbeentje. De rederij doet het uitstekend. Volgens de krant De Tijd realiseerden de rederij en haar logistiek bedrijf verleden jaar een omzet van meer dan 1 miljard euro. Daar werd ook een stevig rendement op gerealiseerd.

De diversificatiepolitiek die de groep er al een tijdje op nahoudt is evenwel opmerkelijk. De investeringen gaan immers niet langer enkel in havengebonden activiteiten. Topman Christian Cigrang verraste de buitenwereld onlangs met zijn engagement in de Bank Degroof/beurshuis Petercam en in de bioscoopgroep Utopia.

De investeringen in de modewereld werden minder aangemerkt. Het gaat nochtans kennelijk om een doorgedreven strategie die uitgetekend wordt door de eigen vennootschap CLCC. Die maatschappij stapte volgens De Tijd onlangs in de onderneming van de Chinese modeontwerper Yang Li. Yang Li ging eerder in de leer bij de Antwerpse modegoeroe Raf Simons. Li zette nadien zijn eigen lijn op die getekend werd “door minimalistische en industrieel getinte ontwerpen.”

De rederij legde eerder ook al geld op tafel voor A.F. Vandevorst en Christian Wijnants. Daarnaast werd geïnvesteerd in de Amerikaanse webretailer Crest, in het schoenenmerk WeberHodelFeber en in het juwelenmerk Kim Mee Hye.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.