Nieuws Antwerpen Rederij Flandria neemt Jan Plezier II over en doopt die tot Flandria 20

Rederij Flandria neemt Jan Plezier II over en doopt die tot Flandria 20

Rederij Flandria neemt Jan Plezier II over en doopt die tot Flandria 20

 ANTWERPEN – Rederij Flandria nam net voor de gezondheidscrisis de Jan Plezier II over. Nu heeft de rederij het schip omgetoverd tot de Flandria 20, die als pannenkoekenboot door het leven zal gaan. Vanaf het eerste weekend van juli kan iedereen dus tijdens een boottocht op de Schelde genieten van pannenkoeken à volonté.

In het najaar van 2016 leek het einde verhaal voor Flandria en haar befaamde boten. In 2017 werd er dan toch een nieuwe eigenaar gevonden in Philip De Prest, die de Flandria 24 overnam van Brabo en het handelsfonds van Studio 100. De overname werd toen sceptisch ontvangen.

“Geef ons 18 maanden om een break-even te behalen”, was de reactie van een ambitieuze De Prest. Na een succesvolle heropleving van de Flandria 24, wil hij dezelfde lijn en ambitie doortrekken een schip dat hij van Jan Plezier overnam. “De Jan Plezier II kreeg een serieuze opknapbeurt en een nieuwe naam: de Flandria 20, die beter bekend zal staan als de pannenkoekenboot. Vanaf het eerste weekend van juli kan iedereen op de Schelde genieten van een boottocht van anderhalf uur met pannenkoeken à volonté.”

Flandria lijkt dus terug van weggeweest. De rederij blijft ook in de toekomst op zoek naar nieuwe arrangementen en concepten en is voor haar ‘Flandria 2022’-project op zoek naar bijkomende partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.