Nieuws Antwerpen Reditech Engineering naar Brazilië

Reditech Engineering naar Brazilië

Reditech Engineering naar Brazilië

rioReditech Engineering heeft een eigen vestiging opgezet in Brazilië. Daarmee kiest het bedrijf uit Temse resoluut voor de veelbelovende Zuid-Amerikaanse markt. “Brazilië heeft enorm veel potentieel voor ons”, zegt managing partner Wim Van Soom. “Over landsgrenzen en continenten heen willen we samen met onze klanten de lijnen uitzetten qua engineering en tegelijk lokaal ondersteuning bieden. Onze eerste Braziliaanse werknemer volgde ondertussen al een stage bij ons in Temse. ”

Reditech Engineering is gespecialiseerd in industriële automatisering. Het bedrijf biedt een breed gamma aan diensten aan om de kwaliteit en de efficiëntie van het werk op de productievloer te verhogen. De activiteiten dekken de volledige automatiseringspiramide gaande van elektrotechnische engineering, besturings- en supervisiesystemen, MES, factory IT tot en met de koppeling met ERP-systemen.

De Reditech Group met hoofdkantoor aan de Zaat wordt geleid door een management team dat doelgericht het bedrijf naar volgehouden groeicijfers stuurt. “Automatiseringsoplossingen werden destijds bijna exclusief ontwikkeld voor productiebedrijven,” zegt Wim Van Soom. “De verschillende ingebouwde systemen moesten de productieprocessen verbeteren. Ondertussen hebben we vastgesteld dat we aan de hand van data uit het eigenlijke productieproces zelf het rendement op de lijnen nog verder kunnen verbeteren. We moesten daartoe zogenaamde database-applicaties ontwikkelen waarmee het management sneller kan ingrijpen en het proces desnoods bijsturen. Op basis van die just-in-time productiegegevens kunnen we de rentabiliteit van onze productiesystemen dus nog verder opvoeren.”

Febelco, een groothandel in geneesmiddelen uit Sint Niklaas is daarbij een voorbeeld. De stijgende vraag naar medicamenten vanuit de apotheken kon enkele tijd terug kennelijk niet meer efficiënt opgevolgd worden door de pc’s en het interne transportsysteem van het bedrijf. Daardoor werden té veel fouten gemaakt, een ramp voor de afnemer, de apotheker die zijn klant de beloofde medicamenten diezelfde dag niet kon verkopen. Reditech Engineering heeft daarop nieuwe scanners en PLC-sturingen geïnstalleerd en het hele verwerkingsproces verbeterd waardoor de foutenmarge opmerkelijk daalde. Overigens gebeurden die aanpassingen zonder dat het eigenlijke productieproces van Febelco stil lag.

Reditech Engineering is vandaag actief in de meest uiteenlopende sectoren. Van machinebouw, tot nieuwe energie, milieutechnologie, farma, voedingsbedrijven, petrochemie enz. “Wij hebben een groot klantenbestand met bedrijven als Indaver, BASF, Bayer, Mars, Aquafin, GEA Pharma Systems enz. Onze ingenieurs hebben een uitstekende kennis van de automatiseringsconcepten. Zij zijn daarom in de meest uiteenlopende sectoren aan het werk, bij voorkeur in totaalconcepten waarbij we zowel de specificaties bij een project opmaken, de eigenlijke programma’s uitschrijven, nieuwe systemen in bedrijf stellen en zelfs het hele projectmanagement overnemen. “ Reditech Engineering is overigens niet gebonden aan één bepaald merk en kan uiteraard naderhand ook instaan voor de technische ondersteuning.

De versterkte oriëntatie naar de exportmarkten toe is een logische stap in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. “Wij volgden in een eerste fase onze klanten in het buitenland en zetten in dit opzicht bv. eigen vestigingen op in Engeland (Leicester), Breda (Nederland) en Singapore. Met Brazilië zitten we in een volgende fase. We gaan nu zelf pro-actief de markt op en gaan na wat we er kunnen gaan doen.”

Bij Reditech Engineering werken onderhand 40 mensen. Het bedrijf tekent voor een omzet van zowat 4 miljoen euro. Het bedrijf zoekt nog steeds bijkomende software-ingenieurs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer