Nieuws Antwerpen Reforma pikt in op trend naar renovatie

Reforma pikt in op trend naar renovatie

Reforma pikt in op trend naar renovatie

reformaDe renovatiemarkt is in Vlaanderen in volle opgang. Er worden massaal veel woningen, appartementen en villa’s omgebouwd en vernieuwd. Reforma uit Kontich is mee op de trein gesprongen. “We zijn als renovatiebedrijf gegroeid uit de patrimoniumvennootschap Emerald Parking. We controleren een portefeuille aan appartementen en woningen en werden geconfronteerd met steeds meer renovatie-uitdagingen. Waarom dan de dingen zelf niet aanpakken, was onze redenering”, zegt zaakvoerder Arsène Holand.

Vlakbij de alom bekende bloemenzaak Van Uytsel in Kontich staat een eeuwenoude hoeve die onlangs op een schitterende manier gerenoveeerd werd door Reforma. De hoeve is vandaag zowat het uithangbord van het bedrijf. “De markt voor verbouwingen groeit vandaag sterk door”, zegt Arsene Holand. “We zijn er daarom anderhalf jaar geleden ook ingestapt. Met succes. Wij hebben heel veel werk. Van huizen tot appartementen, villa’s en zelfs bedrijfsgebouwen.”

Reforma neemt de projecten aan en voert die voor een groot deel zelf uit. “Wij zijn gespecialiseerd in gyproc- en pleisterwerken maar ook in het plaatsen van tegels en parket, chapewerken, schilderwerken enz. Voor bepaalde opdrachten zoals elektriciteit of loodgieterij schakelen wij soms onderaannemers in. Bij Reforma kun je dus ook terecht voor sanitair, dakwerken, ramen en deuren enz. Ook indien je een nieuw interieur wil kunnen we je iemand sturen die je met raad en daad zal bijstaan.””

Emerald Parking, het bedrijf waaruit het concept van Reforma in ontstaan werd destijds opgezet door de vader van Arsene Holand, Adik Holand. Beide firma’s opereren vanuit de Heideveldekens en werken nu al op de agenda’s voor volgend jaar. De Vlaamse architectenorganisatie NAV deed in dit opzicht een onderzoek en stelde daarbij vast dat zowat vier op de tien bouwfirma’s het aantal renovatie-opdrachten voor het lopende jaar ziet toenemen. De trend om meer te renoveren is al positief sinds 2010. Indien de bouwmarkt op zichzelf allicht nog wat slapper evolueert kunnen de bouwbedrijven alvast in de renovatiesector hun groei versterken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.