Nieuws Antwerpen Regering neemt extra maatregelen voor bedrijven

Regering neemt extra maatregelen voor bedrijven

Regering neemt extra maatregelen voor bedrijven

ANTWERPEN – Tijdens het paasweekend heeft de federale regering samen met de tien partijen die volmachten hebben gegeven aan de federale regering-Wilmès enkele bijkomende maatregelen goedgekeurd om onze bedrijven te laten overleven. Hieronder sommen we u enkele van de genomen beslissingen op.

  • Elke onderneming die als schuldenaar in moeilijkheden verkeert als gevolg van Covid-19, zal worden beschermd tegen bewarend en uitvoerend beslag, faillietverklaring en gerechtelijke ontbinding.
  • De vrijstelling van belasting voor vrijwillige overuren (220 uur) in de zogenaamde kritische sectoren worden verlengd tot 30 juni 2020.
  • In de tuinbouw- en bosbouwsector wordt het mogelijk om tijdelijk werklozen op een flexibele manier en zonder inkomensverlies te laten werken.
  • Een versoepeling inzake flexibele werktijden, detachering en tijdelijk werk om het tijdelijk ter beschikking stellen van vaste werknemers van andere bedrijven aan werkgevers in kritische sectoren wordt vergemakkelijkt.
  • Studenten zullen tijdens de coronacrisis meer uren studentenarbeid mogen presteren. Studenten kunnen dus de beroepsbevolking versterken in kritieke sectoren, zoals de detailhandel of de voedingssector.
  • De mogelijkheid van korte opeenvolgende contracten van bepaalde duur in kritische sectoren voor een periode van drie maanden.
  • Asielzoekers krijgen toegang tot de arbeidsmarkt op voorwaarde dat zij hun asielaanvraag hebben ingediend. Het doel is het gebrek aan arbeidskrachten, met name seizoensarbeiders, te compenseren.
  • De degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen wordt bevroren tijdens de crisisperiode.
  • Een overbruggingsrecht voor zelfstandigen in bijberoep, wanneer het gaat om zelfstandigen die maximaal bijdragen, die verplicht zijn hun activiteiten te onderbreken door Covid-19.
  • Staatswaarborg voor bepaalde kredieten die in het kader van de bestrijding van de economische gevolgen van het coronavirus zijn aangegaan. Dit besluit heeft tot doel nieuwe kredieten tot 50 miljard te garanderen voor niet-financiële ondernemingen waaronder zelfstandigen en rechtspersonen in de non-profitsector.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.