Nieuws Antwerpen Reinigingsbedrijf HCI is verhuisd van Kapellen naar Antwerpse haven

Reinigingsbedrijf HCI is verhuisd van Kapellen naar Antwerpse haven

Reinigingsbedrijf HCI is verhuisd van Kapellen naar Antwerpse haven

HCI_ScheldelaanHCI nv dat ongeveer 70 procent van zijn omzet uit reinigingsopdrachten voor industriële klanten in de (petro)chemie van de Antwerpse haven haalt, is zopas verhuisd naar een bedrijfsterrein van 20.000 m² aan de Scheldelaan 417, tegenover Lanxess.

“Door ons te nestelen in het hart van de Antwerpse haven kunnen wij onze service verder optimaliseren. Het grote tijdverlies door de slechte bereikbaarheid vanuit Kapellen is nu verleden tijd. We kozen doelbewust voor een nieuwbouw waardoor we ook in grootte kunnen uitbreiden. In Kapellen zaten we in twee aparte gebouwen. Op onze nieuwe locatie zijn alle diensten ondergebracht in één vestiging. Hierdoor kunnen we optimaler werken. We beginnen hier in feite met een propere lei”, onderlijnt Jürgen Matthyns, bestuurder van HCI.

Het HCI-bedrijfsterrein is ongeveer voor de helft bebouwd. De loods biedt plaats voor een 60-tal vrachtwagens. Het modern uitgeruste onderhoudsatelier voor het eigen wagenpark is verdubbeld in oppervlakte. In de nieuwbouw is ook de technische/innovatiedienst ondergebracht, een ruim magazijn en een overdekte carwash. Het kantoorgebouw telt drie verdiepingen.

Jan Cockx, bestuurder van HCI: “We breiden niet alleen onze diensten uit. Dankzij onze nieuwbouw kunnen we ook een aantal nieuwe technologieën introduceren. We maken verder intensief werk van automatisering en voor die ontwikkelingen hebben we binnen het bedrijf een aparte afdeling opgestart.”

Volgend jaar bestaat HCI dertig jaar. In al die tijd heeft het bedrijf een grote expertise op het vlak van reiniging in de petrochemische sector opgebouwd. De veiligheid en de kwaliteitsnormen bepalen welke soort reiniging nodig is. HCI voert in nauw overleg met zijn industriële klanten opdrachten uit.
Het bedrijf heeft ruim 260 mensen in dienst. Zusterbedrijf Jacobs in Olen telt nog eens een 80-tal medewerkers en dan is er nog de Nederlandse vestiging HCI bv in Terneuzen waar 30 mensen tewerkgesteld zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.