Nieuws Antwerpen Rekruteringsbureau Hays ziet 35% toename in IT-vacatures

Rekruteringsbureau Hays ziet 35% toename in IT-vacatures

Rekruteringsbureau Hays ziet 35% toename in IT-vacatures

Het Antwerpse recruitmentbureau Hays ziet een sterke stijging in het aantal IT-vacatures de afgelopen maanden. Om dit stijgend aantal IT-jobs te kunnen invullen, lanceert het bedrijf zijn Technology brand nu ook in België. Tegen 2025 wil het zijn personeelsbestand dat zich uitsluitend focust op de selectie en rekrutering van gespecialiseerde IT-talenten verdrievoudigen.

De coronacrisis heeft de digitalisering een stevige boost gegeven. De afgelopen 12 maanden zag Hays een stijging met 35% vacatures. Vooral netwerk- en cybersecurityspecialisten, cloudexperts en DevOps-specialisten zitten in de lift.

Maar de aantrekkende arbeidsmarkt gaat gepaard met een tekort aan arbeidskrachten met een geschikt opleidingsniveau en competenties. Om het stijgende aantal IT-jobs te kunnen invullen, de skill gap te kunnen dichten en zijn klanten nog beter te kunnen begeleiden en ondersteunen, lanceert Hays een nieuwe brand: Hays Technology.

“Met Hays Technology willen we in België de komende jaren marktleider worden. Daarom zullen we ons personeelsbestand de komende jaren verdrievoudigen. Tegen 2025 mikken we op zestig tot zeventig recruitment consultants die zich uitsluitend focussen op de selectie en rekrutering van gespecialiseerde IT-talenten”, vertelt Sophie Vernaet, Business Director Hays Technology Belgium.

541.000 niet-ingevulde vacatures

Het tempo waarin de techwereld evolueert, zal bovendien alleen maar toenemen. Zonder extra maatregelen zullen we volgens technologiefederatie Agoria in 2030 541.000 niet-ingevulde vacatures hebben. “Er worden constant nieuwe technologieën ontwikkeld. We mogen niet vergeten dat deze versnelling zich aftekent in een sector die altijd al in de vuurlinie stond van de war for talent. De vraag naar IT’ers overstijgt het aanbod al een lange tijd. En ook de vraag naar nieuwe competenties blijft toenemen”, vertelt Sophie.

Met de lancering van zijn nieuwe brand in ons land wil de wereldleider in gespecialiseerde rekrutering zijn expertise in het veld van IT nog meer in de markt zetten om nog beter de juiste IT-talenten met de best passende werkgever te matchen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.