Nieuws Antwerpen Remeha marktleider met gasverwarmingsinstallaties

Remeha marktleider met gasverwarmingsinstallaties

Remeha marktleider met gasverwarmingsinstallaties

remehaRemeha is al vele jaren in het Antwerpse marktleider in gasverwarmingsinstallaties voor grote vermogens in oa. ziekenhuizen, sportcomplexen, scholen, kantoren en winkelcentra. Het bedrijf gaat zich nu in toenemende mate ook toespitsen op de woning- en de utiliteitsbouw.

Energie blijft onverminderd een van de belangrijkste topics in de bouwsector. De massale belangstelling voor het thema tijdens Batibouw toont dat aan. Niet alleen de gewone consument maar ook de bouwheer van grote complexen is op zoek naar de meest rendabele formule.

De Nederlandse groep Remeha heeft in dit opzicht een stevige voet aan wal in het Antwerpse. Met de overname van de Antwerpse firma Mampaey in 2011 ging Remeha ook resoluut de markt van de gewone consument op. Tot voor kort heette de groep nog Remeha-Mampaey, vandaag is de naam gereduceerd tot Remeha.

“Vanuit onze thuisbasis in Wommelgem bedienen wij zo’n 200 groothandels en 600 installateurs met oplossingen voor gasketels, stookolieketels en hernieuwbare energie”, zegt Stephanie Collin van het bedrijf. “De klanten plaatsen een bestelling bij hun installateur die het order naderhand bij ons doorplaatst.”

Remeha stelt in Wommelgem en in Braine l’Alleud zo’n 70 mensen tewerk. Die kunnen in Wommelgem beschikken over een magazijn en over een opleidingescentrum. De productie van de ketels zelf gebeurt in het Nederlandse Apeldoorn. Remeha stuurt vanuit Wommelgem wel nog onderhouds- en servicemensen uit.” Met een verkoop van zowat 20.000 ketels op jaarbasis realiseert Remeha een omzet van pakweg 25 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.