Nieuws Antwerpen Renault Kerremans levert nieuwe ambulances aan Rode Kruis

Renault Kerremans levert nieuwe ambulances aan Rode Kruis

Renault Kerremans levert nieuwe ambulances aan Rode Kruis

LIER – Renault Kerremans Lier heeft de allereerste nieuwe ambulances van Rode Kruis-Vlaanderen afgeleverd. Het gehele wagenpark telt zo’n 150 voertuigen. Voor de Renault-garage uit Lier is de bestelling een absolute primeur.

Uit een doorgedreven marktonderzoek van Renault Kerremans Lier bleek al in 2015 dat er een grote vraag was naar alternatieven voor bestaande toeleveranciers inzake het ombouwen van voertuigen tot ambulances. Daar speelde de garage op in.

Na heel wat vergaderingen, technische toelichtingen  en proefritten besloot Rode Kruis-Vlaanderen in zee te gaan met Renault Kerremans Lier. Rode Kruis-Vlaanderen engageert zich niet naar totale aantallen toe. Lokale afdelingen beslissen autonoom of ze gaan voor een nieuwe ambulance of tweedehandsvoertuig, dat laatste dan vrij van merk of type.

Rode Kruis Vlaanderen beschikt vandaag over een ambulancepark van 150 wagens, die voor de rampenwerking, eerste hulp en op evenementen worden ingezet. Het doel is om er 4 tot 5 per jaar te vervangen. Renault zet voor de bestellingen die in Lier geplaatst worden de nieuwste types van de Renault Master L2H2 in. De eerste twee voertuigen zijn bestemd voor de zones Leuven en Opwijk. De volgende twee worden momenteel omgebouwd.

Renault Kerremans Lier realiseert een jaarlijkse omzet van ongeveer 18 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.