Nieuws Antwerpen Restaurant Camion schakelt over naar ontbijt en lunch: “We maken het opnieuw iets eenvoudiger”

Restaurant Camion schakelt over naar ontbijt en lunch: “We maken het opnieuw iets eenvoudiger”

Eigenaressen Boqion en Camille. Foto Jeroen Hanselaer

Restaurant Camion schakelt over naar ontbijt en lunch: “We maken het opnieuw iets eenvoudiger”

ANTWERPEN – Veganistisch restaurant Camion opent eind deze maand een tweede vestiging op de PAKT-site. Het diner met deelgerechten verhuist, in de Paleisstraat wordt overgeschakeld naar ontbijt en lunch. Zo snijden eigenaars Camille Dubois (30) en Boqion De Pooter (30) een nieuw hoofdstuk aan in het Camion-verhaal.

Omstreeks klokslag negen openden Camille en Boqion woensdag de deuren van hun pand in de Paleisstraat. Met een volledig nieuw menu verwennen ze hun klanten vanaf nu elke woensdag tot en met zaterdag met ontbijt en lunch. “Het iets nieuws, maar ik wilde het zelf al super lang doen”, zegt Camille.

“We keren terug naar eenvoud. De Paleisstraat is een buurt waarin heel wat bedrijven gevestigd zijn. Door het concept hier om te draaien, krijgen mensen de kans om iets sneller binnen en buiten te gaan. We voelden dat onze vaste klanten dat wat misten.”

Alles blijft vegan

Er wordt dus afscheid genomen van de deelgerechten. Heel wat andere herkenbare elementen blijven wel aanwezig. “De lunch zullen sommigen nog kennen van vroeger. Alles blijft natuurlijk ook vegan. We voorzien zowel ’s ochtends als ’s middags een vijftal seizoensgebonden gerechtjes, allemaal redelijk simpel.”

Tot twaalf uur kiezen klanten uit granola, scrambled tofu, broodpudding, toast camion gekapt of toast hummus van rode biet. Na half twaalf start de lunch, waar klanten naast de twee toasts zich kunnen verlekkeren op een Romeinse sla, harissa groentjes of soep. De koffie is van Bocca uit Amsterdam of Andy Roasters van om de hoek.

Geen witte rook

Over de exacte openingsdatum van de nieuwe vestiging is er nog geen witte rook, al gokken de eigenaressen wel op het weekend van 25 juni. “Dat is tijdens de PAKT-feesten. Of dat doorgaat, hangt af van een aantal zaken die nog moeten gebeuren, maar we hebben er goede hoop op”, aldus Camille.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.