Nieuws Antwerpen Restaurant Le Zoute Zoen komt op tegen borstkanker

Restaurant Le Zoute Zoen komt op tegen borstkanker

Restaurant Le Zoute Zoen komt op tegen borstkanker

Het Antwerpse restaurant Le Zoute Zoen wil zijn steentje bijdragen in de strijd tegen borstkanker. Op dinsdag 8 mei wordt het restaurant uitzonderlijk geopend. Samen met de American Women’s Club of Antwerp (AWCA) wordt een gastronomische avond georganiseerd waarop fondsen worden ingezameld voor de nazorg van borstkankerpatiënten. 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks vechten ongeveer 100.000 vrouwen in ons land tegen deze ziekte. Elk jaar komen hier bijna 10.500 nieuwe gevallen bij. Er wordt vandaag de dag sterk ingezet op preventie en opsporing van borstkanker. Maar er is ook aandacht nodig voor de nazorg van borstkankerpatiënten. 

AWCA zet zich via het Caring Hearts project al jarenlang in voor deze nazorg. Zo werd door hun sponsoring in 2011 een eerste ‘breast lounge’ geopend in het Sint-Augustinus hospitaal in Wilrijk. In 2015 zamelde de organisatie 16.000 EUR in voor een tweede lounge in het UZA Edegem. Dit jaar worden er verschillende initiatieven opgezet ten voordele van een derde lounge in AZ Klina. 

De zaakvoerders van Le Zoute Zoen, Lars Block en William Loonen wilden niet achterblijven. Ze namen contact op met AWCA, en daaruit ontsproot het idee om een charity event te organiseren. De deelnemers krijgen een driegangenmenu voorgeschoteld. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.