Nieuws Antwerpen REstore winnaar Deloitte Technology Fast 50

REstore winnaar Deloitte Technology Fast 50

vlnr Nikolaas Tahoo, Duco Sickinghe, Rudi Thomaes (voorzitter REstore) en Piet Van den Driessche (CEO Deloitte Belgium)

REstore winnaar Deloitte Technology Fast 50

vlnr Nikolaas Tahoo, Duco Sickinghe, Rudi Thomaes (voorzitter REstore) en Piet Van den Driessche (CEO Deloitte Belgium)

vlnr Nikolaas Tahon, Duco Sickinghe, Rudi Thomaes (voorzitter REstore) en Piet Van den Driessche (CEO Deloitte Belgium)

Woensdagavond 16 november werd de winnaar van de editie 2016 Deloitte Technology Fast 50 bekend gemaakt: REstore. Het Antwerpse bedrijf liet een omzetgroei van 2.294 procent noteren en voert daarmee de lijst met de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in België aan.

REstore is een innovatief energietechnologiebedrijf en een referentie in de snel evoluerende energiemarkt. Bij overbelasting van het stroomnet, schakelt het tegen betaling stroomverslindende machines uit bij particulieren en in de industrie. Het bedrijf biedt slimme Demand Response-programma’s aan verbruikers, en cloud-based software aan energiebedrijven. Naast de Fast 50 award, sleept REstore ook de prijs van de sector ‘Clean Technology’ in de wacht.

Jan-Willem Rombouts, co-CEO van REstore: “Met een omzet die jaarlijks meer dan verdubbelt, zijn we zelfs naar Silicon Valley-maatstaven een van de sterkere groeiers. Begin 2016 hebben we nieuwe kantoren geopend in Parijs en Düsseldorf. De volgende logische stap is om groeimogelijkheden in de Verenigde Staten te onderzoeken. Deze week openen we een satellietkantoor in San Francisco.”

GeoSea NV uit Zwijndrecht kwam voor het tweede jaar op rij als winnaar uit de bus in de categorie ‘Most Sustainable Growth’.

Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Accountancy: “De inschrijvingen voor de Deloitte Technology Fast 50 namen dit jaar met meer dan de helft toe, en ook alumni zien we steeds vaker terugkomen. Een bemoedigend signaal dat bewijst dat het ondernemerschap in de technologiesector in ons land duurzaam wordt en een groeiende as van onze economische groei vormt.”

De tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn, werden genomineerd voor de titel “Rising Star 2016”. Een onafhankelijke jury, dit jaar opnieuw voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investor pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun business concept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie. De algemene winnaar is GuardSquare in Leuven, gespecialiseerd in het beveiligen van mobiele applicaties, dat geleid wordt door ex-top judoka Heidi Rakels.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.