Nieuws Antwerpen Resultaten Drukkerij Halewijn staan onder druk

Resultaten Drukkerij Halewijn staan onder druk

Resultaten Drukkerij Halewijn staan onder druk

halewijnDe Drukkerij en Uitgeverij Halewijn heeft het moeilijk. Het boekjaar 2014 werd opnieuw met rode cijfers afgesloten. Het bedrijfsverlies werd dan wél voorzichtig afgebouwd tot “nog maar” 193.000 euro. De raad van bestuur van het bedrijf is bezorgd om de aanhoudende daling van het abonnementenbestand voor het blad Kerk en Leven.

Kerk en Leven mag nog altijd fier zijn op de hoogste abonnementencijfers van het land in de sector van de tijdschriften. Dit neemt niet weg dat verkoop toch zwaar onder druk staat. Om aanhoudend negatieve bedrijfscijfers te counteren is de directie van het Antwerpse bedrijf een doelgerichte “opvisactie” begonnen. Daarmee hoopt men niet vernieuwde abonnementen alsnog te recupereren. De verhoging van de abonnementsprijs heeft de druk op de rentabiliteit van het bedrijf enigszins gemilderd.

De omzet van het bedrijf is daardoor flink gestegen van 9,6 miljoen euro naar 10,1 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarresultaten die neergelegd zijn bij de Nationale Bank.

De Drukkerij en Uitgeverij Halewijn onderkent van haar kant de latente problemen in de sector “die aan overcapaciteit lijdt.” Ook de verdergaande digitalisering zorgt voor extra uitdagingen. Om een en ander te counteren zijn intensieve acties opgezet. Zo is het voortraject bij de aanmaak van de onderscheiden edities van Kerk en Leven herschikt. Er is een webgebaseerd platform voor de lay-out ontwikkeld.

Om de verdere afkalving van het abonnementenbestand tegen te gaan is een marketingmanager aangeworven die de lokale edities moet begeleiden bij het werven van nieuwe lezers. Een intensieve begeleiding van de onderscheiden redacties moet de leesbaarheid van het blad versterken.

De raad van bestuur van het bedrijf wordt aangestuurd door Jean-Pierre De Rudder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.