Nieuws Antwerpen Resultaten Stream Software onder druk

Resultaten Stream Software onder druk

Resultaten Stream Software onder druk

Stream SoftwareSoftware is een investeringsproduct dat alsnog lijdt onder de economische crisis. Dat hebben ze ook bij Stream Software in Berchem onderkend waar het boekjaar 2013/2014 toch wel op minder goede resultaten afgesloten werd. “Maar we mogen onderhand wel enige beterschap aanduiden”, zeggen beide zaakvoerders Albert en Walter Palsterman. “Het lijkt wel alsof we het ergste nu weer achter de rug hebben.”

Met een omzet van pakweg 2,7 miljoen euro deed Stream Software het effectief minder goed dan het jaar ervoor.  Stream Software is een specialist in douanegerelateerde software die vooral werkt voor havengebonden expeditiebedrijven, transportondernemingen en douanedeclaranten. Albert Palsterman had vele jaren in de expeditie gewerkt vooraleer hij zelf de hand aan de ploeg sloeg en een eigen onderneming opzette. Daaruit is finaal Stream Software gegroeid dat de automatische verwerking van aangiftes tot een geïntegreerd douanesysteem uitwerkte. Grote huizen als Agfa-Gevaert als Estée Lauder werden klant bij het bedrijf.

Lopende onderhoudscontracten hebben in de afgelopen maanden een sterke bodem gelegd onder de resultaten van Stream Software. In die mate dat de financiële resultaten alles bijeen nog best mogen gezien worden. “Het is ondertussen afwachten of de klanten er vandaag wel toe bereid zijn om weer te investeren in nieuwe softwarepaketten. Wij krijgen daar weliswaar voorzichtige signalen voor maar in de gegeven omstandigheden is het toch nog wel even uitkijken.”

Stream Software stelt vandaag 27 mensen tewerk. Onder hen ook Johan, Wouter en Ellen Palsterman. Waardoor de opvolging in het familiebedrijf al vezekerd is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.