Nieuws Antwerpen Reusachtig Antwerps ledscherm op Burj Khalifa

Reusachtig Antwerps ledscherm op Burj Khalifa

Reusachtig Antwerps ledscherm op Burj Khalifa

burjShowled zette een indrukwekkende prestatie neer in Dubai. De firma uit Burcht organiseerde er een indrukwekkend grote lichtshow op de Burj Khalifa, de grootste toren van de wereld. de 365.000 ledlampjes van Showled gaven een verbluffend spektakel weg dat over de hele wereld bewondering afdwong. 12 alpinisten hadden het grootste ledscherm van de wereld naar een hoogte van 750 meter gebracht.

2015 werd in Dubai ingezet met een schitterend vuurwerk en een gigantische lichtshow op de Burj Khalifa. Duizenden vuurwerkpijlen schoten onafgebroken vanuit de ramen van de toren, tienduizenden lichtjes flikkerden in de duisternis. Zo’n honderdduizend mensen woonden de voorstelling bij, televisiezenders van over de hele wereld brachten de show op het scherm.

De prestatie van Showled kreeg unanieme lof mee. Het bedrijf uit Burcht is gespecialiseerd in creatieve ledtoepassingen en is als zusterbedrijf van Showtex gegroeid uit de evenementen- en entertainmentwereld.
Wim Lemmens en Koen Van Kerkhoven hadden in hun beginjaren flink wat ervaring opgedaan in de decorbouw en de lichtontwerpen voor theaters. In die mate dat ze hun eigen firma, Pandora Theatertechniek opzetten en internationaal meegroeiden met hun opdrachtgevers.

De vraag naar vuurvertragende theatergordijnen was in die mate merkwaardig dat ze zich met Showtex ook gingen toespitsen op de productie van podiumdoeken en ophangsystemen. Vanuit de theaterwereld ging het na verloop van tijd ook naar beurzen, shows, pretparken enz.

Met het aanbrengen van ledlampjes in de doeken werd een heel nieuwe markt opengegooid, die van de internationale evenementen. Met het zusterbedrijf Showled werd in dit opzicht een ledsysteem ontworpen voor grote gevels. De effecten van duizenden ledlampjes op gevels zijn alvast meeslepend. In die mate dat de eigenaar van de Burj Khalifa Showled vroeg om voor de jaarwisseling van 2015 iets unieks te ontwerpen.

Het 33.000 vierkante meter grote ledscherm dat op de toren aangebracht was een prachtige vorm van internationale publiciteit voor Ledshow. Tienduizenden enthousiastelingen gaven een gul applaus voor de betovering die de 365.000 ledlampjes brachten.

Het hele project was overigens uitgetekend in de nieuwe vestiging van Ledshow in Burcht. Showtex was destijds opgezet in de Antwerpse Everaertstraat doch in de groei van de afgelopen jaren waren de kantoren en de productieruimtes er te klein geworden. Showtex en Showled verhuisden daarom enkele tijd terug naar de gebouwen van het tranportbedrijf TTC in Burcht waar oa. een 15 meter hoge theatertoren in gebruik genomen werd net als laad- en loskades voor de vrachtwagens.

“Het geeft veel vertrouwen dat Dubai het project aan ons toekende en het liet uitvoeren in Burcht”, zei Kevin Janssens van Ledshow vanuit Dubai tot de redactie van De Standaard. “En bij ons is iedereen trots want het zijn dan toch weer de Belgen die het voor elkaar krijgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.