Nieuws Antwerpen Reuzenbinnenschip legt aan bij Van Moer Group

Reuzenbinnenschip legt aan bij Van Moer Group

Reuzenbinnenschip legt aan bij Van Moer Group

initiaHet transporbedrijf Van Moer Group heeft op zijn site in Vilvoorde het grootste binnenschip ooit, de Devotion binnengehaald. De lichter kwam uit Rotterdam. Het schip was liefst 135 meter lang en 15 meter breed, had 45 lege ft containers aan boord en legde perfect aan. De containers waren bestemd voor de klant P&G in Mechelen.

De Van Moer Group volgt een multimodale strategie en zet in dit opzicht ook op vervoer via binnenvaart en spoor. Op die manier kan het drukke verkeer op de as Rotterdam-Antwerpen-Brussel verlicht worden. Het bedrijf uit Zwijndrecht positioneert zich doelbewust als een geïntegreerde logistieke dienstverlener.

Het is alvast de bedoeling om de traffiek op de site in Vilvoorde en de inland terminal systematisch verder uit te bouwen. De Van Moer Group charterde in dit opzicht via Van Moer Stevedoring het binnenschip Initia dat de verbinding met de terminal zal onderhouden. Van de schipper zelf wordt alvast heel wat stuurvastheid verondersteld want de bewegingen op het kanaal, het insteekdok en de terminal zijn voor reuzenschepen als de Initia zeker niet makkelijk.

De Van Moer Group zet daarmee zijn expansie onverminderd verder. Het bedrijf is destijds opgestart door Jo Van Moer en zijn echtgenote Anne. Met 210 trekers en 300 opleggers behoort het bedrijf ondertussen tot een van de vertrouwde waarden in de haven. De trucks van het bedrijf nemen zowel conventionele ladingen mee als containers en uitzonderlijke transporten. Binnen het aanbod aan logistieke diensten behoren ook de tank cleaning en de eigen douanediensten (ACS). De Van Moer Group heeft vestigingen in Zwijndrecht (hoofdzetel), Kallo, Vilvoorde en Zellik. Het bedrijf is ook aanwezig in het buitenland. De groep stelt vandaag zo’n 500 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.