Nieuws Antwerpen Reuzencontract voor DEME in Singapore

Reuzencontract voor DEME in Singapore

Reuzencontract voor DEME in Singapore

singaHet baggerbedrijf DEME uit Zwijndrecht heeft een dubbelslag geslagen in Singapore. DEME haalde eerder al een contract binnen om de uitbreiding van het petrochemisch schiereiland Jurong te realiseren. In de afgelopen maanden haalde het bedrijf ook nog een contract binnen om de tweede fase van de nieuwe containerhaven te bouwen. Met een waarde van liefst 1,1 miljard euro is dit meteen ook het grootste contract dat DEME ooit binnenhaalde.

Die dubbelslag betekent dat er op een bepaald moment zo’n 2200 werknemers van DEME aan de slag zullen zijn in Singapore. Samen met de 800 werknemers van de Koreaanse partner Daelim zullen er dan 3000 man aan het werk zijn. 170 Belgische gezinnen worden in de komende weken overgevlogen naar de expansieve stadsstaat.

Het Tuas-project moet Singapore uitbouwen tot een van de grootste containerhavens van het Verre Oosten. Het objectief ligt op een capaciteit van 65 miljoen containers op jaarbasis. Ter vergelijking; Antwerpen haalt er zowat… 9 miljoen.

Het nieuwe contract betekent voor DEME vijf jaar werk.

In Zwijndrecht was de euforie groot. 40 mensen hebben immers verscheidene maanden onafgebroken gewerkt op het project. Philip Heremans die binnen DEME verantwoordelijk is voor AziĆ« is er daarbij vooral trots op dat zijn bedrijf “de Japanners en de Zuid-Koreanen verslagen heeft op hun eigen thuisfront.”

DEME wordt aangestuurd door de bouwgroep CFE die zelf voor 60% in handen is van de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.